· · Коментара: 0
СЛАВСКА ТРПЕЗА

ПЕТ СЛАВСКИХ САЛАТА КОЈЕ СЕ НАЈБРЖЕ ПРАВЕ: Одлично се слажу уз главно јело, a уштедеће вам доста времена (РЕЦЕПТИ)

Постаће вам омиљене.

1637307104_shutterstock_104403815.jpg
Фото: Shutterstock

Време је слава, а сваку славску трпезу можете обогатити укусним салатама, које су идеалне за зимске славе. Богате и јаке, сигурно ће одушевити ваше госте.

Прочитајте још: ЈЕЖ КОЛАЧИ: Укусна посластица којом можете УКРАШАВАТИ торте или празничну трпезу (РЕЦЕПТ)

Рецепт за пилећу салату са кикирикијем

  • 350 g пилећег филеа
  • 200 g киселе павлаке
  • 150 g мајонеза
  • 100 g печеног кикирикија
  • 100 g сусама
  • 1 кашичица сенфа
  • 4-5 киселих краставчића

Прво обарите пилетину и исецкајте на коцкице кад се прохлади. Сусам на суво пропржите пар минута да благо порумени, али не превише да не постане горак. Кикирики у блендеру уситните, а краставчиће ситно исецкајте. Све састојке сјадините. Ако нисте узели печени слани кикирики онда посолите. Ако је кикирики слан, онда додајте мало соли по укусу.

Рецепт за брзу салату са качкаваљем

  • 100 грама сусама,
  • 250 грама прашке шунке или саламе по жељи
  • 200 грама качкаваља,
  • 1 чаша киселе павлаке од 400 грама

Пропржити сусам на тигању, па помешати са осталим састојцима.

Рецепт за карфиол салату

  • 1 главица карфиола
  • 3 кувана јајета
  • кисела павлака
  • уље
  • шећер
  • сирће
  • со
  • мирођија по жељи

Карфиол поделити на цветове, па обарити у сланој води. Добро га оцедити и ставити у чинију. У дубљу посуду ставити уље, со, сирће, мало шећера и павлаку, све добро измешати и прелити карфиол. Исецкати барена јаја и промешати. Украсити мирођијом.

Рецепт за салату са шунком и сиром

  • 400 грама сира
  • 6 кашика киселе павлаке
  • 300 грама шунке
  • 4 кисела краставчића
  • 1 веза першуна

Исецкати шунку, краставчиће и першун. Помешати сир и павлаку, па изгњечити да се добије уједначена маса. Додати насецкане састојке па промешати.

Рецепт за кукуруз салату

  • 2 јајета
  • 200 грама кикирикија
  • 200 грама мајонеза
  • 200 грама киселе павлаке
  • 400г кукуруза шећерца
  • 50 грама сусама

Јаја обарити, беланца исецкати, а жуманца измрвити. Сусам кратко пропржити док не добије браон – златну боју и оставити да се прохлади. Кикирики ситно исецкати. У великој чинији сјединити све састојке и зачинити.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.