· · Коментара: 0
ОРИГИНАЛНО

ЈЕЖ КОЛАЧИ: Укусна посластица којом можете УКРАШАВАТИ торте или празничну трпезу (РЕЦЕПТ)

Најслађа посластица на столу.

1637060359_1716712438.jpg
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Allrecipes

Јеж колачићи су идеални као декорација на столу, која је притом преукусна. Може служити и као јестиви украс на тортама (на памет нам пада пањ торта).

Рецепт за јеж колачиће

Састојци: 

  • 4 шоље брашна
  • кашичица прашка за пециво
  • 1/2 кашичице соли
  • 1 шоља шећера
  • 1 шоља путера
  • 1/4 шоље кукурузног сирупа
  • 2 јаја
  • 1 кашичица екстракта ваниле
  • 1 шоља пекан ораха (могу и обични)
  • 1 шоља чоколадних мрвица

Прочитајте још: КАКО СЕ ПРАВИ СИТНИ СИР? Готов за 30 минута, а не треба вам посебна опрема (РЕЦЕПТ)

Припрема: 

  • Помешајте брашно, прашак за пециво и со у посуди. У посебној посуди умутите шећер, путер, кукурузни сируп, јаја и екстракт ваниле. Мешајте мешавину шећера са мешавином брашна док се не сједини.
  • Ставите тесто у фрижидер док се не охлади, 30 минута до 1 сат.
  • Загрејте рерну на 175 степени Ц.
  • Обликујте тесто у колачиће у облику сузе. Поравнајте зашиљену страну сваког колачића да формирате 'лице'. Поређајте колачиће на плех.
  • Пеците у загрејаној рерни до златне боје, 10 до 12 минута. Охладите на плеховима 10 минута пре него што ставите да се потпуно охлади на решетки. 
  • Исецкајте орахе на ситне комадиће; пребацити у чинију.
  • Истопите чоколадне комадиће на пари, често мешајући и стругајући гуменом лопатицом са стране да не би загорело.
  • Умочите врх сваког колачића у отопљену чоколаду, раширите тако да потпуно прекрије 'тело' сваког јежа. Утисните колачиће, чоколадном страном надоле, у млевене пекане и формирајући „крзно“.
  • Поређајте колачиће на лист папира да се стегну, око 30 минута. 
  • Преосталу отопљену чоколаду пребаците у шприц или пластичну кесу са одсеченим углом. Ставите чоколаду на шиљасти крај сваког колачића за очи и нос.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.