· · Коментари: 0
КУЋНИ РЕЦЕПТИ

Приредите укућанима СЛАТКУ СУБОТУ: Направите ЗДРАВУ НУТЕЛУ и учините им викенд незаборавним (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Нутела може бити и здрава, али само ако је сами кући припремате по провереном рецепту

1619125395_Depositphotos_188732808_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos

Веровали или не, нутриционисти тврде да је нутела здрава и да је пожљно да се употребава током дијете, али само ако је реч о домаћој нутели. Оно што нам се највише допада је чињеница да је лака и једноставна за припрему, али погодна и за вегане што још једном потврђује чињеницу колико је здрава и истовремено укусна и кремаста.

Прочитајте још: Потпуна трансформација Ане Бекуте: Променила имиџ и проговорила о раскиду (ФОТО)

Састојци за припрему нутеле:

  • 2 шоље печеног и ољуштеног лешника
  • 2 кашике кокосовог уља (истопљеног и охлађеног)
  • 2/3 чаше какаоа
  • 7 урми без коштице (предходно потопљених у воду)
  • 1/2 шоље заслађивача (јаворов сируп/агава)
  • 1 шоља бадемовог млека( по жељи, ко воли гушће као ја мало мање од једне шоље)
  • 1/2 кашике ароме ванила
  • прстохват соли

Прочитајте још: ИЗБЕЛИТЕ природну боју јаја и припремите за ФАРБАЊЕ: Све што вам треба јесу алкохолно сирће и вода! (ВИДЕО)

Припрема домаће и здраве нутеле:

Прочитајте још: Детињство је провела у СЕКТИ, а због великог СКАНДАЛА умало уништила каријеру

Најпре је потребно ситно самлети печене и ољуштене лешнике. Потом је у ту смесу потребно додати све преостале састојке. На крају, све заједно измиксати и оставити да се прохлади.

Пробудите укућане и пожелите им најслађе добро јутро у коме ће уживати!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.