· · Komentari: 0
KUĆNI RECEPTI

Priredite ukućanima SLATKU SUBOTU: Napravite ZDRAVU NUTELU i učinite im vikend nezaboravnim (RECEPT/VIDEO)

Nutela može biti i zdrava, ali samo ako je sami kući pripremate po proverenom receptu

1619125395_Depositphotos_188732808_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos

Verovali ili ne, nutricionisti tvrde da je nutela zdrava i da je požljno da se upotrebava tokom dijete, ali samo ako je reč o domaćoj nuteli. Ono što nam se najviše dopada je činjenica da je laka i jednostavna za pripremu, ali pogodna i za vegane što još jednom potvrđuje činjenicu koliko je zdrava i istovremeno ukusna i kremasta.

Pročitajte još: Potpuna transformacija Ane Bekute: Promenila imidž i progovorila o raskidu (FOTO)

Sastojci za pripremu nutele:

  • 2 šolje pečenog i oljuštenog lešnika
  • 2 kašike kokosovog ulja (istopljenog i ohlađenog)
  • 2/3 čaše kakaoa
  • 7 urmi bez koštice (predhodno potopljenih u vodu)
  • 1/2 šolje zaslađivača (javorov sirup/agava)
  • 1 šolja bademovog mleka( po želji, ko voli gušće kao ja malo manje od jedne šolje)
  • 1/2 kašike arome vanila
  • prstohvat soli

Pročitajte još: IZBELITE prirodnu boju jaja i pripremite za FARBANJE: Sve što vam treba jesu alkoholno sirće i voda! (VIDEO)

Priprema domaće i zdrave nutele:

Pročitajte još: Detinjstvo je provela u SEKTI, a zbog velikog SKANDALA umalo uništila karijeru

Najpre je potrebno sitno samleti pečene i oljuštene lešnike. Potom je u tu smesu potrebno dodati sve preostale sastojke. Na kraju, sve zajedno izmiksati i ostaviti da se prohladi.

Probudite ukućane i poželite im najslađe dobro jutro u kome će uživati!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.