Да ли сте некада спремали пуњене паприке на овај начин?
Oglas
Потребни састојци:
- 150 г суве сланине исцекване на коцкице
- 2 главице сецканог црног лука
- 1 рендана шаргарепа
- 500 г млевеног меса
- 2 јаја
- млевени бибер
- 1 кашичица млевене паприке
- 1 кашика сувог зачина
- 50 г опраног пиринча.
- свеж парадајз
- 200 мл куваног парадајза
- 2 пуне кашичице густине
Припрема:
Испржити суву сланину. Додати сецкан лук и рендану шаргарепу, па поклопити да се издинста. Кад је пржено, додати све из тигања у млевено месо које се не пржи.
Додати опран пиринач, млевену паприку, млевени бибер. Убацити суви зачин и јаја (може и сецкан першун). Све добро изједначити.
Пунити опране паприке којима сте извадили семе. Затварати кришкама парадајза.
Ређати у шерпу и налити водом. Кувати паприке око 50 минута. У мању чинију сипати кувани парадајз, па додати густин и размутити. Улити у паприку.
Додати мало сувог зачина и кашичицу шећера. Оставити да ври на тихом 5 минута. Ручак је спреман!
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas