· · Коментари: 0
ДЕСЕРТ

Рецепт за брзински КРЕМАСТИ КОЛАЧ са ГРИЗОМ који ће деца обожавати (ВИДЕО)

Овај колач припрема се лако, а укус ће вас одушевити.

1630568881_kolac.png
фото: Принтскрин/Јутјуб/Наташине Сластице

Ако вам је понестало идеја шта слатко спремити за викенд који је пред нама, предлажемо вам да припремите овај кремасти колач који ће обожавати сви, а посебно деца.

Воће, пишкоте и гриз су главни састојци који га чине божанственим.

Прочитајте још: УКУС КОЈИ ОДУШЕВЉАВА: Једноставан рецепт за савршене ЧОКО КОЦКЕ (ВИДЕО)

Састојци:

Подлога:
- 200 грама пишкота
- 150 мл млека

Бели фил:
- 500 мл млека
- 1 јаје
- 80 грама гриза
- 70 грама шећера
- 1 кашика ароме ваниле
- 125 грама маргарина

Воћни фил:
- 450 грама смрзнутог шумског воћа
- 130 грама шећера
- 50 грама густина
- 200 мл воде

Глазура:
- 200 грама млечне чоколаде
- 150 мл слатке павлаке

Припрема:

У дубљој посуди сипајте гриз, јаје, шећер и арому ваниле, па све прелијте са 200 мл млека, и све помешајте. 300 мл млека сипајте у шерпу и кувајте док не проври.

Када је млеко проврело, умешајте смесу са гризом, и вратите на шпорет како би се кувало још пар минута. Готов фил оставите да се охлади.

Пишкоте умачите у 150 мл млека, па их ређајте у плех, да буду збијене једна до друге.

У нову шерпу додајте смрзнуто воће и шећер, и кувајте на лаганој ватри док не проври. У мањој посуди помешаје густин и воду, па га онда додајте воћу, и промешајте док се воћни фил не скува. Врућ воћни фил потом прелијте у плех преко пишкота, и оставите да се охлади.

Охлађени бели фил прво умутите миксером, па му додајте маграрин, и мутите још мало док не добијете кремастију текстуру. Бели фил размажите преко воћног, па га прелијте са истопљеном млечном чоколадом и слатком павлаком.

На крају оставите колач у фрижидеру да се стегне.

                                 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.