Oglas
· · Komentari: 0
DESERT

Recept za brzinski KREMASTI KOLAČ sa GRIZOM koji će deca obožavati (VIDEO)

Ovaj kolač priprema se lako, a ukus će vas oduševiti.

1630568881_kolac.png
foto: Printskrin/Jutjub/Natašine Slastice
Oglas

Ako vam je ponestalo ideja šta slatko spremiti za vikend koji je pred nama, predlažemo vam da pripremite ovaj kremasti kolač koji će obožavati svi, a posebno deca.

Voće, piškote i griz su glavni sastojci koji ga čine božanstvenim.

Pročitajte još: UKUS KOJI ODUŠEVLJAVA: Jednostavan recept za savršene ČOKO KOCKE (VIDEO)

Sastojci:

Podloga:
- 200 grama piškota
- 150 ml mleka

Beli fil:
- 500 ml mleka
- 1 jaje
- 80 grama griza
- 70 grama šećera
- 1 kašika arome vanile
- 125 grama margarina

Voćni fil:
- 450 grama smrznutog šumskog voća
- 130 grama šećera
- 50 grama gustina
- 200 ml vode

Glazura:
- 200 grama mlečne čokolade
- 150 ml slatke pavlake

Priprema:

U dubljoj posudi sipajte griz, jaje, šećer i aromu vanile, pa sve prelijte sa 200 ml mleka, i sve pomešajte. 300 ml mleka sipajte u šerpu i kuvajte dok ne provri.

Kada je mleko provrelo, umešajte smesu sa grizom, i vratite na šporet kako bi se kuvalo još par minuta. Gotov fil ostavite da se ohladi.

Piškote umačite u 150 ml mleka, pa ih ređajte u pleh, da budu zbijene jedna do druge.

U novu šerpu dodajte smrznuto voće i šećer, i kuvajte na laganoj vatri dok ne provri. U manjoj posudi pomešaje gustin i vodu, pa ga onda dodajte voću, i promešajte dok se voćni fil ne skuva. Vruć voćni fil potom prelijte u pleh preko piškota, i ostavite da se ohladi.

Ohlađeni beli fil prvo umutite mikserom, pa mu dodajte magrarin, i mutite još malo dok ne dobijete kremastiju teksturu. Beli fil razmažite preko voćnog, pa ga prelijte sa istopljenom mlečnom čokoladom i slatkom pavlakom.

Na kraju ostavite kolač u frižideru da se stegne.

                                 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas