Oglas
Oglas
· · Коментари: 1

Рецепт за чувени ТИТОВ КОЛАЧ: Направите преукусну посластицу коју је друг Тито највише волео

Слаткиш богат лешницима и чоколадом који је лак за припрему

1658325827_Foto-Arhiva-Vecernje-Novosti-Printscreen-YouTube-Bokina-kuhinja.jpg
Фото: Архива Новости, Принтсцреен/ YоуТубе - Бокина кухиња
Oglas

Познато је да је некадашњи председник Југославије био велики гурман, па с тога ни не чуди што му је овај колач био мелем за душу. Назива се још и Титова торта, начин припреме је веома једноставан.

Потребни састојци и начин припреме: 

4 јаја; 200 гр шећера; 1 ванилин шећер; 100 гр млевених ораха или лешника; 5 супених кашика скуване црне кафе - хладне; 5 кашика пуних брашна; 1 прашак за пециво; 3 кашике уља.

Одвојите беланце од жуманца. Умутите беланце. У жуманце додајте шећер па умутите. Жуманцима додајте уље. Додајте кувану, хладну кафу. Измеашајте брашно, пашак за пециво и орахе па све умутите заједно са јајима. На крају смеси додајте и беланце.

Прочитајте још: Исхрана и ментално здравље: Ако сте под стресом избегавајте ову храну

Умућен бискив пећи на 180 степени око 30 минута.

Потребно за први фил: 400 мл млека; 5 пуних кашика брашна; 2 жуманца;(У млеко додајте жуманце и брашно па умутити миксером. Затим ставите на ринглу да благо проври како би се направио пудинг.)

Потребно за други фил: 200гр маргарина; 10 кашика шећера; 1 ванилин шећер; 100 гр отопљене чоколаде; 3 кашике ораха. (Чоколаду растопити па додати маргарин. Затим шећер, ванилин шећер и орахе, па све умутити заједно). Сједините оба фила. Уживајте, пријатно!

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas