Да ли сте јели хлеб са сувим грожђем?

Састојци:
- 1 кг вишенаменског брашна
- 60 г шец́ера
- 1 кашичица соде бикарбоне
- 1 кашичица соли
- 300 г сувог грожђа
- 60 г хладног путера, исеченог на комадиц́е
- 400 г млац́енице
- 1 јаје
- уље
Рецепт за ирски хлеб са сувим грожђем:
За овај хлеб загрејте рерну на 190 степени Ц. Премажите округли плех уљем. Ставите брашно, шец́ер, соду бикарбону и со у посуду. Промешајте да се сједине. Додајте путер у чинију и изгњечите га виљушком у мешавину брашна, док се не формирају крупне мрвице.
Умешајте суво грожђе у мешавину брашна. Додајте млац́еницу и јаје у мешавину брашна и мешајте док се не формира чврсто тесто. Ставите тесто на побрашњену равну површину. Премажите руке брашном и од теста обликујте куглу. Тесто ц́е бити лепљиво.
Пребаците куглу теста у припремљену тепсију. Оштрим ножем исеците по површини векне облик слова x. Пеците 45-50 минута или док не порумени и чачкалица не буде чиста. Охладите на решетки најмање 10 минута, а затим исеците и сервирајте.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО