Da li ste jeli hleb sa suvim grožđem?

Sastojci:
- 1 kg višenamenskog brašna
- 60 g šećera
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica soli
- 300 g suvog grožđa
- 60 g hladnog putera, isečenog na komadiće
- 400 g mlaćenice
- 1 jaje
- ulje
Recept za irski hleb sa suvim grožđem:
Za ovaj hleb zagrejte rernu na 190 stepeni C. Premažite okrugli pleh uljem. Stavite brašno, šećer, sodu bikarbonu i so u posudu. Promešajte da se sjedine. Dodajte puter u činiju i izgnječite ga viljuškom u mešavinu brašna, dok se ne formiraju krupne mrvice.
Umešajte suvo grožđe u mešavinu brašna. Dodajte mlaćenicu i jaje u mešavinu brašna i mešajte dok se ne formira čvrsto testo. Stavite testo na pobrašnjenu ravnu površinu. Premažite ruke brašnom i od testa oblikujte kuglu. Testo će biti lepljivo.
Prebacite kuglu testa u pripremljenu tepsiju. Oštrim nožem isecite po površini vekne oblik slova x. Pecite 45-50 minuta ili dok ne porumeni i čačkalica ne bude čista. Ohladite na rešetki najmanje 10 minuta, a zatim isecite i servirajte.
(Stvar ukusa)
BONUS VIDEO