Брза и укусна замена за ајвар! Научите како да направите „лажни ајвар“ за само 30 минута – савршен домаћи намаз од печених паприка.
Ајвар је један од најомиљенијих намаза на Балкану, али његова припрема често траје сатима.
Ако немате времена да стојите поред шпорета, овај рецепт за брзи ајвар или „лажни ајвар“ биће право решење. Готов је за свега пола сата, а укусом подсећа на традиционални домаћи ајвар.
"Лажни ајвар" - састојци:
црвене паприке (количина по жељи)
уље
бели лук
со
зачини по укусу (љута паприка, бибер, оригано…)
Припрема „лажног ајвара“ - корак по корак
– Печење паприка – уместо рерне или роштиља, користите тигањ са поклопцем. Пеците на средњој температури док не омекшају и добију благу корицу.
– Хлађење и љуштење – оставите паприке да се прохладе, па их ољуштите. Ово је најзахтевнији део рецепта.
– Блендирање – ставите паприке у блендер, додајте уље, со, бели лук и зачине.
– Задњи корак – миксујте док не добијете глатку смесу. Послужите одмах уз хлеб, месо или као прилог.
Предности овог рецепта
Готов за 30 минута
Идеалан када желите домаћи намаз без дугог кувања
Можете га прилагодити свом укусу – благи или љути
Савршен уз доручак, вечеру или као прилог главном јелу
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ