Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ ЧУПАВЦЕ: Идеално решење уколико тражите преукусну посластицу

Ови мекани посни чупавци топе се у устима и бољи су од оригинала. Откријте тајну припреме најсочнијег десерта који нестаје у трену.

1765901554_Depositphotos_270631806_S.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Колико пута сте се нашли пред изазовом да припремите десерт у време поста, а да не жртвујете онај богати, пуни укус на који су ваши укућани навикли? Често се дешава да су посни колачи суви или тешки, али посни чупавци које ћемо вам данас представити мењају ту причу из корена. Замислите мирис топле чоколаде и кокоса који се шири кухињом, обећавајући сочан залогај који се топи у устима, а да при том не садржи ни кап млека или јаја.

Овај рецепт је одговор на ваше трагање за савршеном посластицом која мири традицију и потребе савременог поста. Ови посни чупавци нису само алтернатива, они су често сочнији и мекши од оних припремљених на класичан начин, због чега нестају са тањира док су још врући. Припрема је брза, једноставна и не захтева скупе састојке, што их чини идеалним решењем за изненадне госте или поподневно уживање уз кафу.

Зашто су ови посни чупавци толико посебни?

Тајна се крије у бисквиту који, захваљујући посебном односу уља и воде, остаје невероватно ваздушаст. Када се такав бисквит потопи у богату чоколадну глазуру, он упија ароме попут сунђера, задржавајући влажност данима. Многи који су пробали овај рецепт тврде да не би ни приметили разлику у односу на мрсну верзију, а неки их чак преферирају због лаганије текстуре.

Потребни састојци за бисквит:

400 мл воде (може и газирана за додатну мекоћу)
300 г брашна (меко тип 400)
250 г шећера
150 мл уља
3 кашике џема од кајсије (кључни састојак за мекоћу)
1 кесица прашка за пециво
2 кашике какао праха
Састојци за неодољиву глазуру:
150 г посне чоколаде за кување
150 г маргарина (посног)
100 мл воде
100 г шећера
200 г кокосовог брашна за ваљање

Припрема корак по корак

Прво, укључите рерну да се загреје на 200 степени Целзијуса. У дубљој чинији помешајте све суве састојке: брашно, шећер, прашак за пециво и какао. Затим лагано додајте течне састојке – воду, уље и џем. Све добро сједините жицом за мућење или миксером док не добијете глатку смесу без грудвица. Џем од кајсије овде игра кључну улогу јер повезује текстуру и даје специфичну арому.

Смесу излијте у плех обложен папиром за печење (димензије приближно 30×20 цм) и пеците око 20 до 25 минута. Проверите чачкалицом – ако изађе сува, бисквит је готов. Оставите га да се потпуно охлади пре сечења на коцке жељене величине.

Магија умакања и сервирања

Док се бисквит хлади, припремите прелив. У шерпицу ставите воду, шећер, маргарин и изломљену чоколаду. Загревајте на тихој ватри уз непрестано мешање док се све не сједини у сјајну глазуру. Када се прелив мало прохлади, сваку коцку бисквита виљушком умочите у чоколаду, а затим богато уваљајте у кокосово брашно.

Нема лепшег осећаја од поноса када на сто изнесете домаће колаче који изгледају као из најбоље посластичарнице. Ови посни чупавци нису само десерт, они су доказ да се и у време поста може уживати у врхунским укусима. Не чекајте посебну прилику – изненадите своје укућане већ вечерас овим чоколадним облацима и уверите се зашто тањир остаје празан у рекордном року!

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas