Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Рецепт за старински колач који воле генерације: Како се спрема КОХ?

Кох можете да направите брзо и једноставно

1686478303_shutterstock_258260909.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Кох је сјајан избор за сва годишња доба, јер је његова припрема брза и лака. Можете га послужити са сезонским воћем или без ичега. За коју год варијанту да се одлучите, кох је непогрешив избор.

Састојци:

  • 8 јаја
  • 8 кашика шећера
  • 9 кашика гриза

За прелив:

  • 1 л млека
  • 4 кашике шећера
  • 2 кесице ванилин шећера

Припрема:

Пре него што почнете да спремате колач, потребно је рерну укључити на 200Ц. У једној чинији разбијте јаја и одвојите беланца од жуманаца. Беланца умутите пенасто миксером. Кад је снег чврст, без гашења миксера додајте пени од беланаца кашику по кашику шећера. Кад се шећер добро сједини са беланцима, додајте једно по једно жуманце. Миксер можете да одложите, јер пшенични гриз додајете полако и лагано га умешавате шпатулом. Кад сте сјединили све састојке, преспите масу у подмазан и брашном посут плех. Убаците кох у рерну, смањите температуру на 180Ц и пеците га око 15 мин (или док не добије златну боју).

Прелив се кува док се колач пече. Млеко, ванил- шећер и шећер сипајте у шерпу и уз повремено мешање, сачекајте да проври. Кад се испече, колач вадите из рерне и избоцкате га виљушком. Вруће млеко сипајте преко коха, али полако, заливајући га равномерно. Можда ће вам се учинити да је ова количина млека превише, међутим нема потребе. Уколико га равномерно заливате и сви делови коре упију млеко, ужитак је загарантован. Колач служите када се у потпуности охлади.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas