Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

САРАЈЕВСКА ШАМПИТА: Успева баш свима, успеће и вама само искористите овај трик

Шампита спада у један од најјефтинијих колача који се прави лако. Ако учите дете кулинарству, дајте му да направи овај колач

1712567669_306863_sarajevskasampit_ls.jpg
Пхото: Yоутубе принтсцреен
Oglas

Колач који изгледа фантастично, прави се лако и са пар састојака. Сарајевска шампита је десерт који се не одбија. Сигурно сви воле овај колач који се топи у устима

Састојци:

За коре:

11 жуманаца;
11 кашика шец́ера;
11 кашика уља;
11 кашика млека;
11 кашика брашна;
мало прашка за пециво;
корица лимуна


За агду:

22 кашика шец́ера;
11 кашика воде;
кришка лимуна.


За шам:

11 беланаца;
11 кашика шец́ера;

Припрема:

На почетку измерити састојке за агду и ставити на лагану ватру да се кува! Затим одвојити беланце од жуманаца. Умутити жуманца и шец́ер, додати уље, па млеко и на крају брашно помешано са прашком за пециво и лимуновом корицом.

Излити смесу у помашц́ену тепсију и пец́и 10-так минута на температури од 200 степени Целзијуса (више или мање, зависно од ваше рерне). У агду додати лимун.

Затим направити шам, и то овако: мутити беланца, прво на најмањој брзини миксера 2 минуте, онда на вец́ој и додавати по кашику шец́ера и мутити. На крају повец́ати на највец́у брзину.

Умуц́еним беланцима додати агду и добро измутити миксером. Беланца морате заиста добро умутити, мутите све време док се пече коре, а посебно их добро умутите кад додамо агду.

Преко коре излити шам, поравнајте и вратите у рерну на 4-5 минута, тако да се формира корица. Оставити да се охлади на собној температури, а затим ставите у фрижидер.

Напомена: Од наведене количине намирница направи се заиста велик колач (димензија тепсије за печење коре треба бити око 40 - 30 цм!). Ако желита мањи колач, смањите количину намирница, што је врло лако направити будуц́и да свега иде по 11.

Стилл 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas