· · Number of comments: 0
МИРИС ДЕТИЊСТВА

Сируп од вишња је РЕЦЕПТ НЕДЕЉЕ: Прaви се брзо и лако, а увек имате ЧАШУ ЗДРАВЉА у кући

Да ли и вас сируп од вишања асоцира на детињство?

1626154919_visnja.JPG
Фото: Принтсцреен Yоутубе/ Бокина кухиња

Некада је био обавезан део зимнице и правио се баш у великим количинама… Ево рецепта по ком ми правимо сируп од вишања.

Сируп од вишања, састојци:

2 кг очишћених вишања
1 кг шећера
500 мл воде
10 г лимунтуса*

Сируп од вишања, припрема:

Сједините вишње и шећер и добро изгњечите.

Сипајте воду, измешајте и оставите у фрижидеру пар сати.

Оцедите сок, а вишње добро исцедите (како бисте добили што више сока).

По укусу додајте лимунтус, у зависности колико су вишње киселе.

Сируп од вишања можете сипати у пластичне флаше и чувати у замрзивачу или сипати у стаклене и пастеризовати.

Постоји и трећи начин чувања, а то је употреба конзерванса без замрзавања и пастеризације.

Од ове количине се добија цца 2 л сирупа.

Напомене:

Ово је сируп са јачим укусом вишања, а уколико волите блажи укус, повећајте количину шечера.

За сируп/сок од вишања је пожељно користити киселије вишње.

Сируп од вишања, састојци:

  • 2 кг очишћених вишања
  • 1 кг шећера
  • 500 мл воде
  • 10 г лимунтуса

Сируп од вишања, припрема:

Сједините вишње и шећер и добро изгњечите.

Сипајте воду, измешајте и оставите у фрижидеру пар сати.

Оцедите сок, а вишње добро исцедите (како бисте добили што више сока).

По укусу додајте лимунтус, у зависности колико су вишње киселе.

Сируп од вишања можете сипати у пластичне флаше и чувати у замрзивачу или сипати у стаклене и пастеризовати.

Постоји и трећи начин чувања, а то је употреба конзерванса без замрзавања и пастеризације.

Од ове количине се добија се 2 л сирупа.

Напомене:

Ово је сируп са јачим укусом вишања, а уколико волите блажи укус, повећајте количину шечера.

За сируп/сок од вишања је пожељно користити киселије вишње.

Уколико вам је компликовано да чистите вишње, можете их изгњечити са коштицама.

Али када користите вишње очишћене од коштица, остатак можете искористити нпр. за колаче.

Уместо лимунтуса можете користити витамин Ц.

Уколико желите да сачувате само сок од вишања, добро исцедите вишње, добијен сок сипајте у пластичне флаше и замрзните.

Након одмрзавања га можете засладити медом и разблажити по укусу.

Post a Comment
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.