Мафини са вишњама и киселом павлаком су готови за мање од сат времена, идеални за излете и десерте викендом.

Oglas
Састојци:
- 375 г брашна
- 1 кашика прашка за пециво
- ¼ кашичице соде бикарбоне
- ½ кашичице соли
- 113 г путера, отопљеног и благо охлађеног
- 200 г шец́ера
- 2 велика јаја, собне температуре
- 240 мл млека, собне температуре
- 60 г киселе павлаке, собне температуре
- ½ кашичице ванилиног екстракта
- 300 г вишања, без коштица, крупно исецканих и оцеђених
Припрема:
Како бисте направили мафине, прво загрејте рерну на 200°Ц. Обложите калуп за мафине папирним корпицама и оставите са стране. У великој посуди умутите суве састојке – брашно, прашак за пециво, соду бикарбону и со, па ставите на страну. У посебној великој посуди умутите отопљени путер, шец́ер и јаја док се добро не сједине. Додајте млеко, павлаку и екстракт бадема, па поново мешајте док се не сједине.
(Директно)
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas