Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СЛАТКО

Супер-здрав колач МОЧИ који се припрема у микроталасној рерни! (РЕЦЕПТ)

Јапански колач "мочи" је супер-здрав и укусан.

1629106315_shutterstock_1891572835.jpg
Фото: Шатер
Oglas

Потребно је:

  • кашика сувог квасца
  • кашичица шећера
  • 1/4 шоље воде
  • кашика млевеног кукуруза или кукурузног брашна
  • 1/2 кашичице морске соли
  • 1/4 кашичице млевеног аниса
  • 3 шоље белог брашна
  • шоља квалитетног пива
  • шоља куваног пиреа од бундеве

Прочитајте још: Колач са вишњама: Брзи ШВАРЦВАЛД РОЛАТ за 20 минута (РЕЦЕПТ)

За сируп:

  • 1-2 шоље смеђег шећера
  • шоља воде
  • 3 комадића коре лимуна или поморанџе

Колач се припрема у микроталасној

Овај колач припремајте у микроталасној рерни. У пластичној посуди помешајте брашно и шећер, додајте кокосово млеко и арому ваниле и добро измешајте, да бисте добили глатку, уједначену масу. Покријте фолијом и кувајте четири минута. Када је готово, извадите из микроталасне, промешајте дрвеном варјачом и пустите да се мало охлади, да бисте могли да “радите” са тестом.

Прочитајте још: Чаша топле слане воде ПОДМЛАЂУЈЕ, пролепшава и лечи 7 болести. Ево КАКО се СПРЕМА

Затим тесто пребаците на радну површину, коју сте благо посули пиринчаним брашном, и направите ваљак пречника 3 цм, који ћете поделити на девет једнаких делова. Сваки део равномерно истањите у облику круга пречника 6-7 цм. На средину ставите лоптицу фила, слепите ивице и рукама обликујете у лоптицу, па уваљајте у сусам.

Фил се припрема дан раније

Фил припремите дан раније, на следећи начин: пасуљ оперите и оставите да одстоји у води преко ноћи.

Сутрадан га пребаците у шерпу, налијте водом и кувајте 15 минута од тренутка кључања. Воду проспите, пасуљ исперите, налијте нову воду, пустите да поново прокључа и након тога кувајте још 15 минута. Поново воду проспите, пасуљ исперите, налијте нову воду у размери вода-пасуљ 3:1. Вратите на ринглу и кувајте.

Прочитајте још: Пастрмка у пакету која се САМА ПЕЧЕ (РЕЦЕПТ)

Када вода до пола испари, додајте шећер и кувајте док потпуно не уври. Пасту можете оставити такву, са комадићима пасуља или је пропасирати кроз сито да бисте добили хомогену смесу. Оставите је да се охлади, па од ње правите куглице величине ораха, којима ћете пунити тесто.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas