· · Коментари: 0
СЛАТКО

Колач са вишњама: Брзи ШВАРЦВАЛД РОЛАТ за 20 минута (РЕЦЕПТ)

Не постоји особа која не воли "шварцвалд колач" - чоколаду и вишње!

1626086132_shutterstock_1457522645.jpg
Фото: Шатер

Шварцвалд укус може да се прави на хиљаду начина, а поред чувене торте постоје и рецепти за сладолед и колач. Предлажемо да направите "шварцвалд ролат".

Прочитајте још: Јело за врућину: Витамински пиринач даје снагу, а припрема се брзо (РЕЦЕПТ)

Потребно је за кору:

  • 6 јаја
  • 120 г брашна
  • 120 г шећера
  • прстохват соли
  • пола кесице бурбон шећера
  • 2 кашике какао праха

За фил:

  • 150 г оцеђених вишања из компота
  • 250 мл слатке павлаке
  • 250 г маскарпоне сира
  • 50 г шећера у праху
  • пола кесице бурбон шећера

Украс:

  • 30 г рендане чоколаде

Беланца и прстохват соли умутите у чврст снег. Посебно умутите жуманца са шећером и бурбон шећером, додајте брашно, какао и на крају беланца. Промешајте дрвеном кашиком или мутите лагано миксером. У плех ставите пек папир, сипајте смесу и пеците у загрејаној рерни на 180 степени 12-15 минута. Печену кору прекријте влажном крпом, окрените плех, скините пек папир, уролајте заједно са крпом и оставите да се охлади. Вишње добро оцедите.

Прочитајте још: Омиљени енглески слаткиш: Слатки мафини са шаргарепом (РЕЦЕПТ)

Пенасто умутите маскарпоне сир са шећером у праху и бурбон шећером. Додајте слатку павлаку и све заједно добро умутите. Охлађени ролат одмотајте и премажите га с две трећине фила. Вишње ређајте на почетку, односно на првој уздужној половини фила, па све заједно уролајте. Ролат премажите остатком фила, преко нарендајте чоколаду, украсите вишњама и ставите у фрижидер да се добро охлади.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.