Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Трик за кишељење КУПУСА који знају само најискусније домаћице: Потребна вам је једна НАМИРНИЦА за најбољи укус зимнице

Рецепт за кишељене купуса који ће га учинити лепшим и укуснијим

1667210048_pexels-jana-ohajdova-10310676.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Без киселог купуса не можемо да замислимо зиму, а мало ко зна да је ово поврће много здравије баш у том облику од свежег. Богат је влакнима, витамином Ц, К и бројним витаминима групе Б. Уз то, не мањка ни у магнезијуму, калцијуму, гвожђу, а садржи и велику количину мангана и бакра.

Иако све домаћице углавном имају своје проверене рецепте за кишељење купуса, готово смо сигурни да ретко која од њих у буре стваља - дуње.

Потребно је за буре од 40л:

10 главица купуса
20 л воде
1/2 кг соли
1, 2 зреле дуња

Прочитајте још: Фантастичан оброк: Направите пљескавице без меса (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Припрема:

Купус очистити издубити и у сваку главицу ставити кашику соли. Поређати у буре од 40 л. Налити водом у коју сте растворили со. Немојте заборавити да сте већ ставили у сваку главицу по кашику соли и тиме додали већ 100 гр.

На сваки 10 л воде ставите 250 гр соли и добро измешајте. Купус мора да буде покривен водом. Оставите 2-3 дана, па проверите да ли је потребно још да додате. Притисните га неким каменом или другим тешким предпетом. Преточите га бар 3 пута или га са чистим цревом добро издувајте. У буре додајте неколико дуња, како би купус имао лепу боју и још лепши мирис и укус.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas