Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
идеје

Може ли се лубеница ЗАМРЗНУТИ? Да, ако испоштујете неколико правила

Кад се одмрзне, лубеница има тенденцију да постане прилично густа због високог садржаја воде. Међутим, постоје начини замрзавања воћа који га чине употребљивим за разне забавне и укусне опције.

1598003064_melon-2438503_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Лубеница је многима омиљено летње воће. Може ли се, попут многе друге хране - замрзнути? Како преноси Минд&Бодy, одговор је да, можете.

Прочитајте још: СЛАТКИ залогај који поправља РАСПОЛОЖЕЊЕ: Салата од МАТОВИЛЦА и НАРАНЏАСТОГ парадајза (ФОТО)

Али то ће да ограничи оно што можете да учините с њом након тога. За разлику од неких других врста воћа и поврћа, лубеница се неће одмрзнути и бити као пре замрзавања.

Кад се одмрзне лубеница постаје прилично густа због високог садржаја воде!

Како замрзнути лубеницу?

Ако се одлучитецда смрзнете остатке лубенице, постоји неколико начина да то урадите. Исецкајте лубеницу на коцкице, ставите их у врећице за замрзавање, па у леденицу.

Но, најбољи начин за замрзавање лубенице је да је исецкате на коцкице и ставите у посуду за печење.

Шта можете да урадите са смрзнутом лубеницом?

Један од најједноставнијих рецепата су маргарита од лубенице или крема од лубенице.

Прочитајте још: КОЛАЧ СА БРЕСКВАМА: Омиљени током ЛЕТА и ЈЕСЕНИ, а прави се БРЗО и ЈЕДНОСТАВНО

Фото: Пиxабаy

Рецепт за маргариту од лубенице:

½ чаше текиле

4 чаше коцка лубенице

1 чаша смрзнутих мешаних бобица

2 до 4 кашичице сока лимете

2 чаше леда

4 кришке лимете

Све састојке, осим кришки лимете, ставите у блендер, па помешајте. Смесу поделите у четири чаше, а сваку чашу украсите једном кришком лимете.

Прочитајте још: Стручњаци шокирали многе: Бела чоколада заправо НИЈЕ ЧОКОЛАДА

Рецепт за крем од лубенице

Замрзнуту лубеницу убаците у блендер. Додајте неколико смрзнутих кришки банане, мало бадемовог млека и јаворов сируп. Све заједно помешајте док не постане глатко и кремасто. Послужите одмах ако желите мекши крем или замрзните неколико сати ако желите структуру шлага.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas