Oglas
· · Komentari: 0
ideje

Može li se lubenica ZAMRZNUTI? Da, ako ispoštujete nekoliko pravila

Kad se odmrzne, lubenica ima tendenciju da postane prilično gusta zbog visokog sadržaja vode. Međutim, postoje načini zamrzavanja voća koji ga čine upotrebljivim za razne zabavne i ukusne opcije.

1598003064_melon-2438503_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Lubenica je mnogima omiljeno letnje voće. Može li se, poput mnoge druge hrane - zamrznuti? Kako prenosi Mind&Body, odgovor je da, možete.

Pročitajte još: SLATKI zalogaj koji popravlja RASPOLOŽENJE: Salata od MATOVILCA i NARANDžASTOG paradajza (FOTO)

Ali to će da ograniči ono što možete da učinite s njom nakon toga. Za razliku od nekih drugih vrsta voća i povrća, lubenica se neće odmrznuti i biti kao pre zamrzavanja.

Kad se odmrzne lubenica postaje prilično gusta zbog visokog sadržaja vode!

Kako zamrznuti lubenicu?

Ako se odlučitecda smrznete ostatke lubenice, postoji nekoliko načina da to uradite. Iseckajte lubenicu na kockice, stavite ih u vrećice za zamrzavanje, pa u ledenicu.

No, najbolji način za zamrzavanje lubenice je da je iseckate na kockice i stavite u posudu za pečenje.

Šta možete da uradite sa smrznutom lubenicom?

Jedan od najjednostavnijih recepata su margarita od lubenice ili krema od lubenice.

Pročitajte još: KOLAČ SA BRESKVAMA: Omiljeni tokom LETA i JESENI, a pravi se BRZO i JEDNOSTAVNO

Foto: Pixabay

Recept za margaritu od lubenice:

½ čaše tekile

4 čaše kocka lubenice

1 čaša smrznutih mešanih bobica

2 do 4 kašičice soka limete

2 čaše leda

4 kriške limete

Sve sastojke, osim kriški limete, stavite u blender, pa pomešajte. Smesu podelite u četiri čaše, a svaku čašu ukrasite jednom kriškom limete.

Pročitajte još: Stručnjaci šokirali mnoge: Bela čokolada zapravo NIJE ČOKOLADA

Recept za krem od lubenice

Zamrznutu lubenicu ubacite u blender. Dodajte nekoliko smrznutih kriški banane, malo bademovog mleka i javorov sirup. Sve zajedno pomešajte dok ne postane glatko i kremasto. Poslužite odmah ako želite mekši krem ili zamrznite nekoliko sati ako želite strukturu šlaga.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas