Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
чисто

Чишћење МАШИНЕ ЗА СУДОВЕ је неопходно: Које све кораке треба да пређете

Звучи неправедно, јер посуђе које вадите из ње је беспрекорно чисто, а она опет – није.

1606301903_Depositphotos_6873191_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Као један од најчешће коришћених уређаја у вашој кухињи, ваша машина за судове је вероватно одавно спремна за темељно чишћење, нарочито ако то никад пре нисте урадили. При чишћењу куће, она вам можда никад и није пала на памет, јер сте се можда као и већина људи водили паролом – чисти судови, чиста машина. Међутим стварност је нажалост таква да уколико је не чистите, ни ваши судови не добијају адекватан ниво чистоће. Али, не треба да вас гризе савест јер своју машину за судове можете са лакоћом очистити у неколико једноставних корака.

Проверите филтер

Прво од чега треба да пођете је филтер у вашој машини за судове. Највећи број савремених машина има филтере који се лако скидају и перу под млазом воде. У њима се сакупљају наслаге хране и масноће због чега их је неопходно редовно и темељно очистити. Ако вам се посуђе не чини довољно чистим када га извадите из машине, значи да је у питању запрљан филтер.

Фото: Депосит

Прочитајте још: Уврстите их у свој дан ако сте АНКСИОЗНИ или нервозни: Намирнице које ће позитивно деловати

Користите таблете за чишћење машине за судове

Постоје специјално дизајниране таблете и течности за чишћење машине за прање судова. Ове таблете се убацују у преграду за регуларне таблете за прање судова у машини, с тим да је потребно да буду коришћене када је машина празна. Такође при коришћењу потребно је да покренете најтоплији циклус прања са којим располажете. Једном у три месеца довољно је да употребите једну овакву таблету.

Прво од чега треба да пођете је филтер

Сода бикарбона за непријатне мирисе

Ако се када отворите вашу машину за судове просторијом почну ширити непријатни мириси, време је да јој приступите из угла – старих заната. Употребите соду бикарбодну да бисте уклонили све непријатне мирисе. Дно машине је потребно да поспете содом и да оставите преко ноћи, са благо одшкринутим вратима. Ујутро само покрените брзи програм за испирање.

Дно машине је потребно да поспете содом и да оставите преко ноћи, са благо одшкринутим вратима.

Прочитајте још:Немате отварач за конзерве? Без бриге, отворите их једноставно - само са КАШИКОМ (ВИДЕО)

Сирће за додатни сјај и чистоћу

Након што сте уз помоћ соде очистити вашу машину од непријатних мириса, употребите сирће да бисте уклонили све потенцијалне трагове таблета за прање судова. Једна шоља сирћета ће бити сасвим довољна да ваша машина за судове изнутра заблиста.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas