Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Чиста рерна без рибања: Решење је једноставно, а за почетак узмите шерпу

Потребна су вам три састојка и шерпа

1673447428_shutterstock_1713865159.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

За празнике се доста хране спремало, а мало је времена било, па сигурно нисте стигли сваки пут да чистите рерну. Зато су сада остале тврдокорне мрље којих ћете се тешко решити. Али, не морате да бринете нити да рибате до изнемоглости. Постоји једноставно решење које ће вас одушевити.Све што вам треба је врела вода, 1/2 шоље сирћета и сода бикарбона. Нема никаквог рибања, ови састојци ће сами одрадити сав посао. У наставку теста прочитајте како да ваша рерна заблиста без пуно труда.

Прочитајте још: Рецепт за ПЛАНИНСКУ питу са сиром: Домаћинско јело које ће вас одушевити

Загрејте рерну на 230°Ц, а плех од рерне поспите содом бикарбоном и ставите на само дно. Решетку од рерне ставите на најнижу лествицу.

На решетку ставите шерпу са врелом водом и сирћетом.Кутлачом сипајте мало воде са сирћетом по плеху.Затворите врата од рерне и оставите да се напари неких 20 минута. Искључите рерну и сачекајте да се охлади. Извадите шерпу, решетку и плех, па пређите сунђером по рерни. Ако је потребно умочите сунђер у шерпу где су вода и сирће. Пређите мокром крпом и рерна је чиста.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas