Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Јабуково сирће крије бројне намене: Очистите њиме кућу, негујте кожу, а ево како да га користите за љубимце!

Да ли знате за неке од ових намена јабуковог сирћета?

1618680399_Depositphotos_30351963_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Јабуково сирће је намирница која је одлична за многе ствари, од чишћења куће па до неге коже, али многи не знају за што га све могу корисити. Јабуково сирће садржи преко 90 различитих ствари које доприносе здрављу, укључујући калијум, калцијум, магнезијум, витамин Б, бакар и флавоноиде, пише Метро.

Прочитајте још: Како да избегнете пуцање ускршњих јаја током кувања? Прочитајте неколико савета који ће вас решити мука

Направите природно средство за чишћење

Због антибактеријских својстава, са јабуковим сирћетом можете направити изврсно, природно средство за чишћење куће, решавајући се ствари попут плесни. Помешајте једну кашику воде са пола кашике јабуковог сирћета у посуди или боси са распршивачем.

Неутралише мирисе у кући

Јабуково сирће понекад се може корисити као освеживач, а све што треба да урадите је да оставите посуду са јабуковим сирћетом на столу или крају собе.

Прочитајте још: Потребни су вам само СОДА БИКАРБОНА И ВРУЋА ВОДА: Трик за брзо чишћење кухиње

Очистите веш-машину

Јабуково сирће вам може помоћи да веш-машина остане чиста, али спречава зачепљења. Додајте две кашике јабуковог сирћета у комору и пусите машину да ради без одеће.

За купање кућног љубимца

Додавањем јабуковог сирћета у воду током купања, кућне љубимце можете спасити од бува и крпеља. Такође, сирће ће утицати да длака вашег љубимца изгледа сјајније и буде мекша.

Оперите воће и поврће

Ако желите да будете сигурно да је ваше воће и поврће без потенцијалних пестицида оперите их у смеси од једне кашичице сирећета и једну трећину чаше воде.

Прочитајте још: Када доручкујете? Ево како да израчунате које време је ваше за јутарњи оброк

Тонер за кожу

Јабуково сирће може да вам помогне у нези коже тако што ћете се решити лоших бактерија и уља. Природне киселине сирћета могу да помогну у пилингу коже, решавају проблеме попут хиперпигментације и оштећења од сунца. Јабуково сирће је прејак за директно наношење на кожу, те зато направите тонер, разређен с једним делом сирћета и два дела воде.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas