· · Коментари: 0

Како да ОБУЋА УВЕК МИРИШЕ ПРИЈАТНО? Три цаке које морају да се знају у свакој кући

Не морате да бацате обућу која је и даље носива само због неподношлљивог мириса који се из ње шири. Уместо тога, пробајте ове трикове!

1649411586_pjimage---2022-04-08T115255.124.jpg
Foto: Piksabej

Непријатан мирис обуће потиче од бактерија које су се размножиле у њима, због чега је најбољи начин да се он неутралише — елиминација бактерија.

Постоји много трикова који вам у томе могу помоћи, а ови су се показали као најефикаснији.

Мешавина жалфије и лаванде

Уколико имате листиће жалфије и гранчице лаванде, можете их употребити као средство за отклањање непријатних мириса из обуће. Помешајте их, па поређајте по газишту и оставите тако да одстоји преко ноћи, најбоље на неком отвореном месту, како би обућа била изложена свежем ваздуху. Ујутро добро истресите и бићете одушевљени учинком.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији

Цитруси

Уместо да баците кору поморанџе или лимуна, обавезно је сачувајте, па исецкајте на мање комаде и оставите да одстоји у обући преко ноћи. Ујутро извадите кору и не само што ваше омиљене патике више неће мирисати непријатно него ћете осетити прелепи цитрусни мирис.

Сода бикарбона

Може ли уопште да се састави списак корисних трикова за одржавање хигијене без соде бикарбоне? Изгледа да не!
Она у домаћинству има огромну примену: користи се за уклањање тврдокорних флека, чишћење зидова, плочица, дезинфекцију каде и много тога другог, а можете да је употребите и за избељивање зуба или као пилинг за кожу.

Уз све то, ова краљица "уради сама" трикова може да вам помогне и у неутралисању непријатних мириса обуће. Све што је потребно јесте да сипате по једну кашику соде бикарбоне у обућу, али тако пажљиво да је лепо распоредите дуж целог газишта. Оставите то да одстоји преко ноћи, па добро истресите и мирисаће као нова!

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.