Oglas
· · Komentari: 0

Kako da OBUĆA UVEK MIRIŠE PRIJATNO? Tri cake koje moraju da se znaju u svakoj kući

Ne morate da bacate obuću koja je i dalje nosiva samo zbog nepodnošlljivog mirisa koji se iz nje širi. Umesto toga, probajte ove trikove!

1649411586_pjimage---2022-04-08T115255.124.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Neprijatan miris obuće potiče od bakterija koje su se razmnožile u njima, zbog čega je najbolji način da se on neutrališe — eliminacija bakterija.

Postoji mnogo trikova koji vam u tome mogu pomoći, a ovi su se pokazali kao najefikasniji.

Mešavina žalfije i lavande

Ukoliko imate listiće žalfije i grančice lavande, možete ih upotrebiti kao sredstvo za otklanjanje neprijatnih mirisa iz obuće. Pomešajte ih, pa poređajte po gazištu i ostavite tako da odstoji preko noći, najbolje na nekom otvorenom mestu, kako bi obuća bila izložena svežem vazduhu. Ujutro dobro istresite i bićete oduševljeni učinkom.

PROČITAJTE JOŠ: Mesto gde se KUPAJU VILE I VEČNO VEZUJU ZALJUBLJENE: Na ovom mestu stvara se jedan od NAJVEĆIH VODOPADA u Srbiji

Citrusi

Umesto da bacite koru pomorandže ili limuna, obavezno je sačuvajte, pa iseckajte na manje komade i ostavite da odstoji u obući preko noći. Ujutro izvadite koru i ne samo što vaše omiljene patike više neće mirisati neprijatno nego ćete osetiti prelepi citrusni miris.

Soda bikarbona

Može li uopšte da se sastavi spisak korisnih trikova za održavanje higijene bez sode bikarbone? Izgleda da ne!
Ona u domaćinstvu ima ogromnu primenu: koristi se za uklanjanje tvrdokornih fleka, čišćenje zidova, pločica, dezinfekciju kade i mnogo toga drugog, a možete da je upotrebite i za izbeljivanje zuba ili kao piling za kožu.

Uz sve to, ova kraljica "uradi sama" trikova može da vam pomogne i u neutralisanju neprijatnih mirisa obuće. Sve što je potrebno jeste da sipate po jednu kašiku sode bikarbone u obuću, ali tako pažljivo da je lepo rasporedite duž celog gazišta. Ostavite to da odstoji preko noći, pa dobro istresite i mirisaće kao nova!

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas