Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како да разликујете ПРАВИ ОД ЛАЖНОГ меда? Девет трикова који вам у томе могу помоћи

Проверите да ли је мед који сте купили чист и природан

1699356915_Foto-Shutterstock-med.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Често смо у дилеми где купити мед и је ли онај који смо изабрали прави, чисти, природни…

Због тога је, ако је могуће, боље да пронађете неког пчелара и купујте од њега директно.

Девет трикова помоћу којих можете открити да ли је мед чист и природан

1. Протрљајте мало меда између кажипрста и палца док се не распадне. Нешто меда ће се апсорбовати у кожу јер је чисти мед добар за кожу. Природни мед није лепљив. Ако је оно што утрљате лепљиво, значи да има шећера или вештачких заслађивача у њему.

2. Ставите неколико капи меда на папир или папирнати убрус. Чисти мед неће пробити папир дуго времена, јер не садржи воду.

3. Ставите мало меда код мрава. Пчеле инстинктивно граде кошницу на дрвећу и међу стенама. Оне стављају мед како би се заштитиле од штеточина, као што су мрави. Мрави неће дирати природни мед.

4. Напуните чашу воде и додајте 1 кашичицу меда. Чисти мед ће се згрудати и спустити на дно, а лажни мед ће се почети растапати.

5. Намажите мед на кришку хлеба. Природни мед ће отврднути крух за неколико минута. Вештачки мед ће навлажити хлеб због садржаја воде.

6. Прави мед дат ће вам осећај боцкања у устима непосредно пре гутања. Лажни мед то не може постићи.

7. Гледајте да ли ће се мед кристалисати током времена. Имитација меда ће остати глатка као сируп, без обзира колико дуго је одстојала, док ће се прави мед кристалисати.

8. Врх шибице умочите у мед и покушајте запалити. Природни мед неће сметати да се шибица запали. Лажни мед има воде па се шибица неће моћи запалити.

9. Две до три кашичице меда ставите у микроталасну. Загрејте на високој температури. Природни мед ће се брзо карамелисати и неће постати пенаст. Лажни мед ће се тешко карамелисати и биће препун мехурића, преноси Атма.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas