Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТАЈНЕ КАФЕ

КАКО КОФЕИН УТИЧЕ НА НАС: Осим што нам помаже да се ујутру разбудимо, да ли знате које се још ТАЈНЕ КРИЈЕ кафа

Осим што нам помаже да се ујутру разбудимо и прија нам после напорног дана, кафа је богата антиоксидантима, минералима, аминокиселинама и витаминима па може да нам поправи расположење, сачува здравље и витку линију.

1649073387_coffee-beans-2258839_1280.jpg
Пхото:Пиxабаy
Oglas

Кофеин заправо не функционише по принципу какав бисмо ми очекивали. Наиме, црни напитак без којег ретко ко може преживети јутро не активира посебну активност мозга помоћу којег добијамо посебне „супермоћи“ него управо супротно. Његова улога је да успорава или зауставља одређене хемијске реакције. Самим тиме мозак доживљава кофеин као својеврстан позив на буђење.

За све љубитеље овог топлог напитка, погледајте видео који објашњава како кафа утиче на наш организам.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији

Поред видеа који сте управо одгледали, кофеин има и позитивне стране, како што су:

  • 1.Штити од болести
  • 2.Природни је диуретик
  • 3.Лечи главобољу
  • 4.Повећава физичку издржљивост
  • 5.Спречава стварање каријеса
  • 6.Убрзава метаболизам
  • 7.Поправља расположење

На крају крајева, шта је добро, а шта не процените сами.. ;-)

БОНУС ВИДЕО:

 

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas