Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како одабрати најбоље ВИНО ЗА КУВАЊЕ? Тајна је у томе да купујете вино са овим карактеристикама

Када је у питању вино за кување, обично користимо оно што имамо у фрижидеру. Међутим, ако немате остатке и идете циљано купити вино, ово је кратак водич како да изаберете право

1652721718_wine-g04ff7b1c2_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Не треба да посежете за најскупљим вином, али не треба ни за оним за кување. За искусног кувара, кување са вином је само једна од многих тајни за побољшање укуса вашег јела. Иако је недовољно искоришћено у кувању, додавање мало вина вашој вечери - може подићи ваш оброк на виши ниво.

Прочитајте још: Да ли знате чему служи рупа на дршкама од шерпи? Ово сазнање ће вам олакшати кување (ФОТО)

Међутим, како одабрати право вино за кување? 

Постоји једна ствар коју треба да разумете а то је шта се дешава када кувате са вином. Додавање вина (обично 10 до 16% алкохола по запремини) у врућ тигањ ће изазвати трансформацију вина. Алкохол ће прегорети, остављајући јело прелепог укуса, али ништа од пића. То значи да је безбедно за све, укључујући децу и одрасле који не пију. Преостало вино које је остало у вашем јелу је моћан извор укуса јер вино појачава природну суштину вашег јела, а да је не нађача.

Вино за кување наспрам вина за пиће

Када бирате флашу вина које ћете употребити за кување, прво одбаците своје унапред створене идеје о томе шта вино чини одличним. Већина њих се заснива на вашем искуству о испијању вина, а када је у питању кување, сагорећете већину онога што може да разликује скупу флашу од јефтиније. Међутим, збегавајте вина са ознаком „Вино за кување“ јер ће лош квалитет умањити укус вашег јела.

Да ли вам је пола флаше белог вина остало од вечере пре две ноћи? У том случају слободно га искористите уместо да га сипате у проспете. Понекад кување подразумева коришћење онога што имате да бисте направили укусно јело.

Идеално суво бело вино за кување

Да бисте изабрали праву флашу, изаберите хрскаво, суво бело вино. Постоји безброј сјајних избора, али највише се препоручује сиви пино или совињон блан. Ова светлија вина ће истаћи укус вашег јела без да га преплаве. Избегавајте робусна и храстова бела вина попут шардонеа. Једном када је храна кувана, утицај храста може изазвати горак укус вашег јела.

Уколико вам се ослади кување вином, можете купити и вина до 5 литара у кутији, која могу да стоје у фрижидеру до 2 недеље. Она имају малу точилицу, не морате их отварати зато дуже и трају. Та вина можете користити како за кување тако и за конзумацију. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas