Oglas
· · Komentari: 0

Kako održati salatu u kesama svežom što je duže moguće? Jedna od tajni je UBRUS

Recite zbogom vlažnim salatama! Uz par jednostavnih saveta, vašoj salati biće produžen vek trajanja

1651692708_salad-ga6037cdb5_640.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Čini se da se zelena salata "pokvari" čim je prvi put otvorite. Obično se ili skupi ili sasuši i ovlaži i onda je neupotrebljiva. Skoro da se nikada ne desi da uspete da potrošite celu salatu iz kesice pre nego što propadne. Ali uz ove savete, možete učiniti da traje malo duže nego inače.

Pročitajte još: Šta je LIMUNOVA TRAVA? Ima vrlo jedinstven ukus i može oplemeniti vaša jela, a evo kako da je koristite!

Najbitnije i najlogičnije je da dobro pregledate salate u prodavnici i birajte samo onu koja je u vrhunskom stanju. Delikatno zelenilo poput rukole i bebi spanaća ima ograničenu otpornost. Listovi zelene salate koji su prethodno sasečeni već su u fazi propadanja, tako da je pametnije kupovati cele glavice salate umesto one u kesicama. 

Ubacite ubrus u kesu sa zelenilom da odvučete vlagu i sprečite kvarenje. Uverite se da je temperatura u frižideru dovoljno niska. Ukoliko primetite neki list da je počeo da truli, brzo ga uklonite jer on povlači i ostale listove za sobom. Postoji razlog zašto je mešavina salate u vrećicama tako popularna. Oni su zgodan i efikasan način da zadržite sveže zelenilo u kuhinji bez kupovine gomile različitog lisnatog povrća. Od toga da bude osnova za bogate salate do sastojka za smuti sa bogatim hranljivim sastojcima - mešavina različitih salata je idealna za sve, a već je iseckana tako da nema potrebe da se maltretirate u kuhinji oko nje, već samo istresete iz kese. 

Međutim, baš zelenilo u ovoj formi i u kesi se najbrže kvari, što često dovodi do toga da ni ne stignemo da ga pojedemo do kraja. Praktično možete da gledate u realnom vremenu kako se kesa šarenog, veselog mešanog zelenila salate brzo pretvara u vlažnu mrlju ljigave kaše smeđe nijanse.

Pored korišćenja ubrusa, uklanjanja trulih delova salate i podešavanja frižidera, vrlo je bitno da kesicu nakon upotrebe dobro, skoro hermetički zatvorite! Koristite štipaljke za kesice ili uređaj za hermetičko zatvaranje i to će sigurno produžiti životni vek vaše salate uz savete koje smo vam već dali!


Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas