Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Купили сте киселе МАНДАРИНЕ? Испробајте ТРИК због кога ће бити преукусне - потребан вам је само један састојак

Не бацајте киселе мандарине

1671275358_Foto-Shutterstock-mandarine.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Сезона мандарина је увелико у току, а осим што је ово воће преукусно, такође је и изузетно здраво и препуно витамина Ц. Мандарине ће вам помоћи и у борби против вируса, укључујући и грип од којег многи болују ових дана.

Ипак, оно што је проблем јесте то што, приликом куповине мандарина, никада не можемо да знамо које су слатке, а које киселе, па се тако некада догоди да их купимо и једва чекамо да дођемо кући како бисмо их јели, а онда схватимо да су прекиселе.

Прочитајте још: Бака Јела открива трик како да вам крофне увек успеју: Ваздушасто, мекано и неодољиво тесто (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Срећом, овом воћу је врло брзо могуће поправити укус, тако да више не морате да бринете да ли сте купили слатке или киселкасте мандарине.

Шта можете да урадите?

Мандарине можете да изложите високим температурама, односно, да их држите на дасци или симсу од прозора, на јаком сунцу, нека 2-3 дана, што зими баш и није загарантовано.

Са друге стране, постоји брже и практичније решење, а све што је потребно да урадите јесте да у посуду сипате топлу воду, приближно 40°Ц. И мандарине ставите у посуду, а затим их оставите да у тако топлој води одстоје неких 10-15 минута. Након тога их одмах потопите у хладну воду и то је то. Мандарине више неће бити киселе, већ слатке, преноси 24седам.рс.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas