Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Четири идеалне ужине ако сте на дијети, по савету НУТРИЦИОНИСТЕ: Обилују корисним материјама

Ако желите да изгубите килограме, ове намирнице су одличан избор за ужину

1690702176_shutterstock_1673466118.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Многи стручњаци сматрају да је медитеранска дијета најздравија, а они који је примењују треба да се опскрбе јајима, пуномасним јогуртом, висококвалитетним протеинима, поврц́ем, здравим мастима и уљима, влакнима, млечним производима и орашастим плодовима.

Иако је у реду повремено уживати у посластицама, укључујуц́и црно вино и тамну чоколаду, који садрже здраво једињење ресвератрол, они који су на дијети треба да избегавају шец́ер, прерађену скробну храну, производе са ниским садржајем масти и слатко воц́е.

Др Сајмон Пул, доктор медицине и стручњак за медитеранску исхрану открио је своје четири омиљене грицкалице за ужину на овој дијети. Он тврди да је овај начин исхране повезан са дуговечношц́у, бољим менталним здрављем и одржавањем здраве тежине.

На првом месту су маслине.

"Оне су одличан извор антиоксиданата које, наравно, добијамо у концентрованом облику у екстра девичанском маслиновом уљу", наводи др Пул. 

Стручњак препоручује маслине које су чуване у екстра девичанском маслиновом уљу, а не у соли, иако није превише тешко испрати вишак соли.

Следец́и избор др Пула су ораси и други орашасти плодови, јер обезбеђују квалитетне масти и минерале као што су магнезијум и цинк.

Он је објаснио да је орашасте плодове најбоље конзумирати са љуском, јер су заштитни антиоксиданси често концентрисани у љусци.

Трећа грицкалица по избору овог стручњака је црна чоколада, будући да је у питању заситна ужина. Он препоручује да бирате ону која има 85% какаа.

На четвртом месту је воће, пре свега јабуке и мандарине. Оне су одличне за ужину, препуне су влакана, витамина Ц и минерала, а истовремено ће вас и засладити.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas