· · Коментари: 0
ТАЈНЕ

Куварица Љиљана открила магичне тајне својих рецепата: За младе домаћице има само један САВЕТ

Куварица Љиљана Шијаковић из Вршца, познатија по Инстаграм налогу "Куварице мање збори", открива који је најважнији састојак током припремања омиљених јела

1612865434_Prakticna-zena.jpg
Фото: Приватна архива

Љиљана је радила као шеф кухиње у Словенији и Немачкој, а на дан Титове смрти доживела је саобраћајну несрећу при повратку за Србију, која јој је живот променила из корена. Морала је да престане да ради као куварица.

Прочитајте још: Шеф Марко је хранио Дачића, Вучића и Шојгуа, а тајкунима на јахти је послужио нешто НЕВЕРОВАТНО

Иако није могла више да ради као шеф у ресторанима, Љиљана од свог сна није одустала. У почетку је храну припремала за своје укућане, а онда је на наговор ћерке одлучила да из хобија отвори инстаграм налог и на тај начин људима приближи како да укусно и лако спремају своје оброке.

Фото: Приватна архива

- Ћерка је решила да ми отвори профил  под називом "Куварице мање збори", као неки вид хобија, а исто тако да људима приближим како да укусно и лако спремају своје оброке", рекла је Љиљана за Магазин новости и додала да није очекивала оволики успех. Њен Инстаграм налог има преко 90 хиљада пратилаца, а  фанови свакодневно јој шаљу утиске о припремљеним оборцима које су правили према њеним рецептима.

- Нисмо очекивали толико велики успех, заправо нисмо ни размишљали о томе, само смо спремали и сликали храну. Људи су почели доста да нам пишу како су задовољни рецептима и укусним јелима.  Било је људи и има их и даље којима је лакше да погледају цео поступак прављења, тако да смо решиле да отворимо и Јутуб канал.

Иако је припремила велики број јела, постоји оброк који издваја као омиљени:

 - Искрено речено сва храна ми је омиљена и радо је спремам али ипак морам да издвојим домаћу кромпирушу чије коре ручно теглим, и то је нешто што ми је пренесено традиционално из породице. Рецепте сам увек скупљала, од пријатеља, куме, маме, из новина, са посла, и даље их скупљам  али никада не правим по оригиналном рецепту, већ увек морам нешто да изменим, додам, одузмем и тако рецепт добије неки мој печат.

љиљана не крије да је презадовољна одзивом људи на Инстаграму и Јутјубу, али исто тако додаје да је чак гостовала и у неким емисијама где је припремала јела по својим рецептима.

Љубав је главни састојак кувања и са њим увек успевате 100%
Фото: Приватна архива

- Много сам задовољна инстаграмом, постао ми је баш пријатна разонода, упознала сам доста дивних људи, гостовала сам два пута у "Практићној жени", неки моји рецепти су излазили у новинама, такође сам сарађивала са пуно дивних људи, али највише волим када ми младе особе пошаљу слике својих спремљених оброка по мом предлогу и када су задовољни својим успесима..  Од тога мени нема већег задовољства, и та њихова срећа нема цену. Када су они срећни ја сам пресрећна.

Ова успешна куварица радо дели савете младим женама и увек им је на располагању, а за почетнице има веома битан савет, који може много да им помогне, уколико тек почињу да уче да кувају:

Прочитајте још: Шеф Марко је хранио Дачића, Вучића и Шојгуа, а тајкунима на јахти је послужио нешто НЕВЕРОВАТНО
 

- Младим домаћицама бих поручила да нигде не журе, да се не нервирају ако им неки рецепт не успе јер нико се научен није родио. Па тако сам и ја плакала када сам прву торту бацила, ни мени није успевало све из прве, али важно је да волите то што радите - закључила је Љиљана.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.