· · Number of comments: 0

Многима се дешава овај проблем кад праве СЛАТКО: Ево како да избегнете СТВАРАЊЕ ПЕНЕ

У ово време обично се спрема слатко

1664891172_profimedia-0337444947.jpg
Фото: Профимедиа

Стари српски обичаји и традиција налажу да се гости увек дочекују са слатким и водом. Због тога није било домаћице која у својој остави није имала бар једну теглу слатких плодова воћа.

Прави се слатко од купина, јагода, вишања, шљива, боровница, лубенице, дуње. Међутим, многе домаћице избегавају да праве слатко, из разлога што морају стално да стоје поред шпорета и скидају пену која се ствара приликом кувања. Али сада и за то имамо решење.

Прочитајте још: Како би зимница дуже трајала, потребно је да правилно стерилишете ТЕГЛЕ

У тренутку када слатко проври треба ставити мало маслаца, масти или уља (1 кашичица у односу 1 кг воћа на 1 кг шећера), и кувати на средње јакој ватри око пола сата. Такође, препоручује се да се слатко кува у фазама - из неколико пута - потребно је да кад се скува и охлади, поново стави на шпорет.

На крају обавезно умешајте лимунтус. Након сипања слатког у вруће тегле и доброг затварања обавезно их окрените наопако. На тај начин слатко се неће ушећерити и дуже ће остати свеже. Уколико се чува на хладном месту смањује се могућност да се слатко са кога није скинута пена поквари.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Post a Comment
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.