Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Не бацајте КЕСИЦЕ ЧАЈА: Шест начина како да их искористите - од умиривања надутих очију до прављења сирупа за пецива!

Не бацајте неискоришћене кесице чаја! Веровали или не, онe су способнe за много више него што мислите. Маске за очи са зеленим чајем, да ли је неко већ пробао?

1633269032_lemon-g282cc50ec_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Једноставна кесица чаја може учинити много више од уживања у топлом напитку. А пошто постоји толико различитих  укуса чаја, могућности су прилично бескрајне за ову свестрану намирницу. Испробајте ове трикове како бисте извукли максимум из колекције чаја.

Прочитајте још: ПОМФРИТ КАО ИЗ РЕСТОРАНА: Ево шта треба да урадите пре пржења

1. Једноставни сирупи

Појачајте своје посластице или коктеле код куће једноставним сирупима са чајем. За припрему, натопите кесицу чаја, као и обично у шољу воде. Уклоните кесицу чаја и растопите у једнаким деловима шећер. Сируп се затим може умешати у ледену кафу, чај, коктеле или користити у пецивима или на њима.

2. Напитак са укусом

Уместо да се разбацујете елегантном бочицом пића са укусом, направите га сами! Једноставно пустите да врећица чаја 15 минута процури у малу теглу вашег жељног пића - то је то - и пробаћете његове сложене, концентрисане укусе. Ако желите више укуса, користите више чаја (уместо да трошите више времена, што може довести до горчине).

Фото: Пиксабеј

3. Направите чајна јаја

Куваним јајима додајте земљани, биљни укус натапањем у чају преко ноћи. За класична јаја у чају користи се црни чај, као и ароматични састојци, како би већ кувана јаја добила укусну спољашњост.Јаја скувајте у води, а затим разбијте љуске или их потпуно огулите, па потопите јаја 12 сати у натопљени црни чај (или неки други укус).

4. Опустите се уз маске са врећицама зеленог чаја

Треба вам брзо смањивање отеклих очију? Потопите две врећице зеленог чаја у топлу воду и одмарајте са кесицама на очима. Кофеин у зеленом чају помоћи ће у уклањању надутости око очију, а антиоксиданти ће освежити вашу кожу.

Фото: Пиксабеј

5. Користите биљни чај у кади

На крају крајева, биљни чај је само комбинација ароматичног сушеног биља, свежег цвећа, зачина и других састојака који и миришу и имају невероватан укус. Додајте две кесице биљног чаја у топлу купку са мехурићима.

6. Компостирање

Без обзира да ли имате канту за компост код куће или правите компост на селу, не заборавите да унесете потрошено лишће чаја. Док се неке кесице чаја могу компостирати какве јесу (проверите етикету), друге ће морати да се исеку и додају у гомилу органских материја како би се помогло у стварању биљног ђубрива.
 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas