Oglas
· · Komentari: 0

Ne bacajte KESICE ČAJA: Šest načina kako da ih iskoristite - od umirivanja nadutih očiju do pravljenja sirupa za peciva!

Ne bacajte neiskorišćene kesice čaja! Verovali ili ne, one su sposobne za mnogo više nego što mislite. Maske za oči sa zelenim čajem, da li je neko već probao?

1633269032_lemon-g282cc50ec_1920.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Jednostavna kesica čaja može učiniti mnogo više od uživanja u toplom napitku. A pošto postoji toliko različitih  ukusa čaja, mogućnosti su prilično beskrajne za ovu svestranu namirnicu. Isprobajte ove trikove kako biste izvukli maksimum iz kolekcije čaja.

Pročitajte još: POMFRIT KAO IZ RESTORANA: Evo šta treba da uradite pre prženja

1. Jednostavni sirupi

Pojačajte svoje poslastice ili koktele kod kuće jednostavnim sirupima sa čajem. Za pripremu, natopite kesicu čaja, kao i obično u šolju vode. Uklonite kesicu čaja i rastopite u jednakim delovima šećer. Sirup se zatim može umešati u ledenu kafu, čaj, koktele ili koristiti u pecivima ili na njima.

2. Napitak sa ukusom

Umesto da se razbacujete elegantnom bočicom pića sa ukusom, napravite ga sami! Jednostavno pustite da vrećica čaja 15 minuta procuri u malu teglu vašeg željnog pića - to je to - i probaćete njegove složene, koncentrisane ukuse. Ako želite više ukusa, koristite više čaja (umesto da trošite više vremena, što može dovesti do gorčine).

Foto: Piksabej

3. Napravite čajna jaja

Kuvanim jajima dodajte zemljani, biljni ukus natapanjem u čaju preko noći. Za klasična jaja u čaju koristi se crni čaj, kao i aromatični sastojci, kako bi već kuvana jaja dobila ukusnu spoljašnjost.Jaja skuvajte u vodi, a zatim razbijte ljuske ili ih potpuno ogulite, pa potopite jaja 12 sati u natopljeni crni čaj (ili neki drugi ukus).

4. Opustite se uz maske sa vrećicama zelenog čaja

Treba vam brzo smanjivanje oteklih očiju? Potopite dve vrećice zelenog čaja u toplu vodu i odmarajte sa kesicama na očima. Kofein u zelenom čaju pomoći će u uklanjanju nadutosti oko očiju, a antioksidanti će osvežiti vašu kožu.

Foto: Piksabej

5. Koristite biljni čaj u kadi

Na kraju krajeva, biljni čaj je samo kombinacija aromatičnog sušenog bilja, svežeg cveća, začina i drugih sastojaka koji i mirišu i imaju neverovatan ukus. Dodajte dve kesice biljnog čaja u toplu kupku sa mehurićima.

6. Kompostiranje

Bez obzira da li imate kantu za kompost kod kuće ili pravite kompost na selu, ne zaboravite da unesete potrošeno lišće čaja. Dok se neke kesice čaja mogu kompostirati kakve jesu (proverite etiketu), druge će morati da se iseku i dodaju u gomilu organskih materija kako bi se pomoglo u stvaranju biljnog đubriva.
 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas