Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Нека паркет сија ЛАКО, а БЕЛЕ патике очистите ОВАКО

Беле патике нису једноставне за одржавање. Ево како можете да их оперете без коришћења машине за веш.

Depositphotos_149592488_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Меканом четком најпре уклоните блато или другу прљавштину са патика, а затим помешајте неколико капи детерџента за прање судова са шољицом топле воде.

Прочитајте још: Решите се лако непријатног мириса ципела: Потребан вам је само један САСТОЈАК

У то натопите крпу или мекшу четку и лагано очистите патике и ђон. Натопите крпу у чисту воду и поново их пребришите. Убаците у патике папирне убрусе да упију влагу и да не изгубе облик и оставите их да се осуше на собној температури. У међувремену оперите пертле тако што ћете их ставити у топлу воду са сапуном, затим их добро истрљати, испрати у чистој води и исцедити.

Набавите четку, крпу и папирнате убрусе.

Како се пере четкица за зубе?

Четкицу за зубе треба добро опрати водом из славине после сваке употребе како би се са ње одстранили остаци хране, зубна паста и прљавштина. Али повремено је потребна и детаљна дезинфекција коју можете да урадите помоћу антисептичког средства за испирање уста или хидроген пероксида. Ево и како.

Четкица се мења на три-четири месеца.

У шољицу сипајте средство за испирање уста, довољно да прекрије четкицу. Потопите је и оставите да одстоји у течности 15 минута, а затим је добро исперите водом. Стручњаци истичу да четкицу за зубе треба заменити на три-четири месеца или чак и раније ако приметите да су јој влакна истрошена или оштећена.

Лимун за блистав под Фото: Депозит
Лимуновим соком и маслиновим уљем пребришите паркет и сијаће се.

Како да засија паркет?

Без обзира на то колико често бришете подове, имате утисак да никада нису довољно чисти и блистави. Али уз помоћ овог трика поново ће сијати. Уместо фабричких средстава за подове, предлажемо вам идеално природно решење за чишћење, које свака домаћица има у кући.

Прочитајте још: Редовно бришите НАОЧАРЕ, перите завесу за туш, баците СУНЂЕР за судове, а ПИВОМ уклоните флеке

Све што треба да урадите је да помешате врућу воду, лимунов сок и маслиново уље и мокром крпом пребришите подове. Затим их кружним покретима осушите сувом крпом, како не би били превише клизави.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas