Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Правилан начин чувања брашна и шећера: На овај начин трајаће до две године

Да ли правилно чувате шећер и брашно?

1667225526_flour-g0235ff10e_1280.jpg
Фото: пиxабаy
Oglas

Брашно и сећер су производи без којих није ни једна кухиња, али да ли сте се запитали који је рок трајања ових производа и да ли он уопште постоји.

Чување брашна

Брашно готово увек долази у папирној врећици, а иако се брашно сматра некварљивим, сигурно ће се покварити ако се предуго остави у тој врећици. У ствари, брашно ће остати свеже само око три месеца ако се не складишти правилно. Зато би требало пребацити брашно које сте купили у херметички затворену посуду након што га отворите. Премештањем брашна у посебну посуду можете продужити његов рок трајања до две године. Ако користите друге врсте брашна, попут овсеног или бадемовог, уверите се да су такође ускладиштени у сличној херметички затвореној посуди, јер ће се покварити много брже од белог брашна. Ако се правилно складишти, бадемово брашно има рок трајања око годину дана

Прочитајте још: Како треба да чувате намирнице да би вам дуже остале СВЕЖЕ? Сви трикови искусних домаћица

Чување шећера

За разлику од брашна, бели шећер заиста има неограничен рок трајања, посебно када се чува на сувом и тамном месту. То је разлог зашто намирнице попут желеа и путера од кикирикија могу да остану свеже тако дуго - јер шећер делује као ефикасан конзерванс. Међутим, смеђи шећер је мало другачији јер се стврдне када је изложен ваздуху. Зато ћете приметити да се смеђи шећер претвара у циглу када се остави у оригиналном паковању. Да бисте максимално искористили смеђи шећер, чувајте га у херметички затвореној посуди и користите у року од две године за оптималну свежину и укус. Ипак, баш као и бели, и смеђи шећер који је изложен ваздуху, неће имати тако добар укус.

Најбоље је да било коју врсту шећера пребаците у херметички затворену посуду за складиштење и држите у задњем делу ормарића или оставе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas