· · Komentari: 0

Kako treba da čuvate namirnice da bi vam duže ostale SVEŽE? Svi trikovi iskusnih domaćica

Za svaku vrstu namirnica postoji određeni trik koji pomaže da što duže ostane sveža

1667033413_ello-AEU9UZstCfs-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Ovo su situacije koje se gotovo svakodnevno dešavaju u domaćinstvu. Da ne biste bez potrebe bacali hranu, pridržavajte se ovih saveta kako bi vam namirnice uvek bile sveže. A u tome vam mogu pomoći stvari koje sigurno imate u kuhinji.

Sveži začini Višak začina možete sačuvati tako što ćete ih iseckati i staviti u staklenu teglicu, a zatim preliti maslinovim ili nekim drugim uljem. Kasnije po potrebi stavljajte u jela.

Svež sir i pavlaka Svež sir i pavlaku najbolje ćete sačuvati ako ih zajedno s posudom u kojoj se nalaze okrenete naopako i tako stavite u frižider. Na taj način se stvara efekat vakuuma, što usporava razmnožavanje bakterija.

Pročitajte još: Nije samo šerpa vode, povrće i meso: Ovo su GREŠKE koje pravimo prilikom kuvanja supe

Brašno, palenta i ovsene pahuljice Ako želite da sačuvate brašno od sitnih insekata koji vole da borave u njemu, uzmite ljutu žvaku, umotajte je u foliju i stavite u kesu s brašnom. Istu metodu koristite i za čuvanje palente, ovsenih pahuljica i ostalih žitarica u kojim se mogu naći insekti.

Bobičasto voće Bobice poput borovnica duže će vam trajati i biti sveže ako ih nakon kupovine isperete posebnom tečnošću. Dakle, u šoljicu stavite dve kašike sirćeta, isperite ih i stavite u frižider.

Hleb Ako želite da vam hleb duže ostane svež i mekan i da se ne uhvati buđ, u kesicu zajedno s hlebom ubacite list celera.

Jabuke Ako ste isekli jabuku na komade i shvatili da je nećete pojesti, stavite ih zajedno jednu uz drugu u krug pa ih pričvrstite gumicom tako da se spolja vidi samo kora. To će usporiti tamnjenje jabuke.

Pročitajte još: Saveti za biranje SVEŽIH JABUKA: Stvari na koje morate obratiti PAŽNJU prilikom kupovine

Suvo voće Suvo voće čuvajte u dobro zatvorenoj staklenoj posudi na hladnom mestu. Na ovaj način će duže ostati mekano i sočno.

Banana Zamotajte vrh banane providnom folijom. Tako će trajati tri do pet dana duže nego inače, a da ne počnu da se kvare. Ovaj trik posebno je koristan kod organski uzgojenih banana.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.