Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Трикови који ће вам помоћи да сачувате свежину хране: Ово правило морате да поштујете!

Трикови који ће вам олакшати живот

1637746671_kuhinja.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Многе домаћице имају разне савете за чување намирница , али ови трикови ће вам заиста помоћи да спасите ручак, сачувате свежину намирница, али и уштеди време на разне ствари око хране због којих вам кување и није баш најомиљеније.

Прочитајте још: Шта кажу стручњаци: Да ли природни биљни производи могу помоћи код кашља?

Наиме, постоје разне ствари које до сада нисте знали, али искусне домаћице ће вам помоћи да продужите "живот намирницама које користите свакодневно.

Млеку продужите трајање, тако што ћете ставити мало соли у тетрапак.

Водом богатом нутријентима залијте биљке. Наиме, вода у којој сте кували кромпире или тестенину богата је хранљивим материјама. Уместо да је баците боље сачекајте да се охлади и потом залијте биљке.

Свежину салате спасите папирним убрусом. Наиме, салату умотану у папирни убрус ставите у фрижидер и на тај начин ћете дуже сачувати свежину.

Уколико сте случајно пресолили супу додајте у њу кувани кромпир који ће покупити вишак соли.

Како бисте сачували свежи мирис пластичних посуда пре него што И х одложите у фрижидер ставите мало соли.

За загорели пиринач постоји спас. На врх пиринча ставите комад белог хлеба и пустите да одстоји 10 до 15 минута. Хлеб ће покупити мирис и укус загореле хране.

Банану никада не стављајте поред осталог воћа у чинији. Наиме, банана отпушта плинове који узрокују брже сазревање осталог воће.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas