· · Коментари: 0
решење

Уклоните МРЉЕ ОД МАСНОЋЕ на најбржи начин

Мрље од масноће се не односе само на сунцокретово уље или маст, већ обухватају и широк спектар других флека попут оних које су дар разних сосова, умака, мајонеза... слободно наставите низ.

1627657152_Depositphotos_25074155_s-2019.jpg
Фото: Депосит

И то се и најпажљивијима међу нама десило бар једном у животу – да им омиљени комад гардеробе за трен ока буде прекривен најмаснијом могућом флеком за коју, у том тренутку, верујемо да нема лека.

Не само да су ове мрље једне од најупорнијих, већ су, рекли бисмо, прилично покретљиве, па ако не реагујете на време лако се може десити да заврше и на више места ођедном.

Чишћење масних мрља

Прочитајте још: Два решења за флеке од црвеног вина на тепиху

Наравно, мрље од масноће се не односе само на сунцокретово уље или маст, већ обухватају и широк спектар других флека попут оних које су дар разних сосова, умака, мајонеза... слободно наставите низ.

А ми ћемо се за то време позабавити најефикаснијим начинима за брзинско скидање тих упорних, одвратних мрља које нам загорчавају свакодневницу:

Папирни убрус

Папирни убрус је нека врста прве помоћи која служи да покупите сав вишак (јер, будите убеђени, вишка увек има!) са тканине, па се стога потрудите да то што прецизније обавите.

Пудер

Друга ставка је брза примена талка (пудера) на месту које је захваћено масном мрљом. Овде је важно нагласити да би пре директног наношења талка било добро најпре додати пар капи воде, како би талк боље одрадио свој део посла. У исту сврху вам може послужити и најобичније кукурузно брашно које исто тако можете посипати по одећи и трљати све док не приметите да флека нестаје.

Прочитајте још: Ствари у кући које се НЕ ЧИСТЕ сирћетом: Ризикујете да их озбиљно оштетите!

Детерџенет

Уколико сте у кухињи а деси вам се незгода у воду масне мрље, најбоље решење би било посегнути одмах за течним детерџентом који ће створити сапуницу и извући мрљу или бар неки њен делић за прилично кратко време. Бар док се не снађете са веш машином и дубинским прањем.

Сирће

Сирће је познато као изузетно добар борац против флека, па ће тако одрадити своје и када је масна флека у питању. Уколико се одлучите за ову варијанту увек имајте у виду да је сирће ефикасно само уколико је разблажено са водом (и то у размери 1:1) јер у супротном може оштетити тканину тако да вам ни сама мрља више неће представљати проблем.

Сода бикарбона

На крају, њено величанство сода бикарбона. Она је свакако добра варијанта уколико вам се баш и не жури, јер је за њено дејство потребно више сати. Заправо, слободно можете оставити своју гардеробу потопљену у њој и током целе ноћи, што дуже то боље. Након што извадите и оцедите одећу погледајте да ли је мрља и даље ту, те слободно нанесите још мало соде на делове који су захваћени флеком и крените на нешто грубље трљање.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.