О оваквом начину чишћења судопере нисмо до сада размишљали.
Чишћење кухиње, а посебно њених делова није нам увек приоритет. Услед готово свакодневног кувања долази до накупљања разних прљавштина којим није место где и храни. Судопера услед сталног контакта са водом остаје са флекама од каменца и оних које прави вода. Како да је очистимо да изгледа сјајно као првог дана?
Постоји један трик који домаћица дуго користе, а који нам није пао на памет. Овде на сцену ступа брашно. Кажу да је то најбржи и најједноставнији начин да очистимо судоперу и изгланцамо је до високог сјаја.
Прочитајте још: Након овог трика, ПИРИНАЧ више неће бити намирница која ГОЈИ: Током кувања додајте му ОВАЈ састојак, и смањите му калорије
Постипак чишћења судопере брашном:
- Очистите је и дезинфикујте како то и иначе радите
- Осушите је сувом крпом или кухињским убрусом
- У судоперу сипајте 1/4 шољице брашна и крпом га утрљавајте по површини судопере кружним покретима
- Без испирања већ крпом уклоните остатке брашна