Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
промо

Корисни савети за зимски викенд у Србији са децом

Предах од свакодневних обавеза у школи и на послу, пожељан је не само за време школских распуста и одмора родитеља, него и иначе

1674656181_shutterstock_112013711.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Уколико нисте у ситуацији из било ког разлога да одете на вишедневно зимовање, увек се можете одлучити за викенд у Србији на одабраној дестинацији. Срећом, њих не мањка, па ћете и малишанима и себи пружити могућност да се опустите и уживате, барем на кратко.

Ипак, посебно ако су деца млађег узраста, врло је важно да их добро пипремите, али и да на одабрану дестинацију стигнете безбедно, што подразумева да морате обезбедити зимске гуме за свој аутомобил и побринути се за паковање свега што ће вам за тих пар дана бити потребно.

Да би заиста ваши малишани уживали на снегу и да ви, као родитељи не бисте бринули да ли ће се дете прехладити, не заборавите да су скафандери за децу обавезни, као и рукавице и зимске капе. Посебно ако је реч о млађој деци.

Побрините се, такође и да понесете све оно, од чега се ваше дете не раздваја код куће. За децу млађег узраста је прилично стресно ако остану без омиљене играчке рецимо, а то и вама у великој мери може покварити викенд у Србији на изабраној дестинацији.

Проверите гуме на аутомобилу

Ма колико били сигурни у свој аутомобил, увек се препоручује да пре одласка на пут извршите основну проверу. Немојте се руководити тиме да није битно каквог су квалитета гуме на њему и у каквом су стању, јер сте одлучили да викенд у Србији проведете на некој дестинацији која је прилично близу вашег дома.

Познато је да су зимски услови специфични и да до промене времена може да дође изненада. Зато ако нисте сигурно каквог су квалитета ваше гуме, обавезно их проверите пре путовања. Тако ћете себи уштедети много нервирања, а своју продоицу безбедно одвести до одредишта и вратити касније кући.

Не заборавите дететове омиљене играчке

Чак и ако вам то делује сасвим непотребно, јер је у питању само викенд у Србији, односно краткотрајно путовање, сигурно ћете се покајати ако свом малишану ускратите дружење са омиљеним играчкама у том периоду.

Нарочито ако је реч о детету млађег узраста, које је везано за одређене играчке, ово може да буде проблем. Посебно ако је навикло да спава на пример са омиљеним плишаним медом, а на путовању му то буде ускраћено. Лако се може десити да плаче и да неће да спава, па ћете се више намучити током путовања, него одморити.

Капе, рукавице и скафандери за децу

Најбитније је да ваше дете ужива, јер су родитељи и те како свесни чињенице да је то сасвим довољно да и њихов викенд у Србији заиста буде опуштајући. Зато је потребно обезбедити све што ће дете користити да би се безбедно играло у току зиме.

Истина је да зимске рукавице, капе и скафандери за децу не заузимају пуно места у пртљагу, ако се лепо сложе, а да и те како могу да користе. Малишани ће моћи несметано да се играју на снегу, без бојазни да ће се поквасити или прехладити.

Зато неретко родитељи настоје да чак и за шетњу у граду користе ту врсту одеће, намењену зимском периоду. Познато је да су скафандери за децу удобни и непромочиви углавном, тако да ће дете несметано моћи да ужива чак и док се ваља по снегу, па и ако упадне у неку бару, прилично је извесно да се неће поквасити.

Не заборавите свакако да понесете и резервне капе и рукавице.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas