· · Komentari: 0
promo

Korisni saveti za zimski vikend u Srbiji sa decom

Predah od svakodnevnih obaveza u školi i na poslu, poželjan je ne samo za vreme školskih raspusta i odmora roditelja, nego i inače

1674656181_shutterstock_112013711.jpg
Foto: Shutterstock

Ukoliko niste u situaciji iz bilo kog razloga da odete na višednevno zimovanje, uvek se možete odlučiti za vikend u Srbiji na odabranoj destinaciji. Srećom, njih ne manjka, pa ćete i mališanima i sebi pružiti mogućnost da se opustite i uživate, barem na kratko.

Ipak, posebno ako su deca mlađeg uzrasta, vrlo je važno da ih dobro pipremite, ali i da na odabranu destinaciju stignete bezbedno, što podrazumeva da morate obezbediti zimske gume za svoj automobil i pobrinuti se za pakovanje svega što će vam za tih par dana biti potrebno.

Da bi zaista vaši mališani uživali na snegu i da vi, kao roditelji ne biste brinuli da li će se dete prehladiti, ne zaboravite da su skafanderi za decu obavezni, kao i rukavice i zimske kape. Posebno ako je reč o mlađoj deci.

Pobrinite se, takođe i da ponesete sve ono, od čega se vaše dete ne razdvaja kod kuće. Za decu mlađeg uzrasta je prilično stresno ako ostanu bez omiljene igračke recimo, a to i vama u velikoj meri može pokvariti vikend u Srbiji na izabranoj destinaciji.

Proverite gume na automobilu

Ma koliko bili sigurni u svoj automobil, uvek se preporučuje da pre odlaska na put izvršite osnovnu proveru. Nemojte se rukovoditi time da nije bitno kakvog su kvaliteta gume na njemu i u kakvom su stanju, jer ste odlučili da vikend u Srbiji provedete na nekoj destinaciji koja je prilično blizu vašeg doma.

Poznato je da su zimski uslovi specifični i da do promene vremena može da dođe iznenada. Zato ako niste sigurno kakvog su kvaliteta vaše gume, obavezno ih proverite pre putovanja. Tako ćete sebi uštedeti mnogo nerviranja, a svoju prodoicu bezbedno odvesti do odredišta i vratiti kasnije kući.

Ne zaboravite detetove omiljene igračke

Čak i ako vam to deluje sasvim nepotrebno, jer je u pitanju samo vikend u Srbiji, odnosno kratkotrajno putovanje, sigurno ćete se pokajati ako svom mališanu uskratite druženje sa omiljenim igračkama u tom periodu.

Naročito ako je reč o detetu mlađeg uzrasta, koje je vezano za određene igračke, ovo može da bude problem. Posebno ako je naviklo da spava na primer sa omiljenim plišanim medom, a na putovanju mu to bude uskraćeno. Lako se može desiti da plače i da neće da spava, pa ćete se više namučiti tokom putovanja, nego odmoriti.

Kape, rukavice i skafanderi za decu

Najbitnije je da vaše dete uživa, jer su roditelji i te kako svesni činjenice da je to sasvim dovoljno da i njihov vikend u Srbiji zaista bude opuštajući. Zato je potrebno obezbediti sve što će dete koristiti da bi se bezbedno igralo u toku zime.

Istina je da zimske rukavice, kape i skafanderi za decu ne zauzimaju puno mesta u prtljagu, ako se lepo slože, a da i te kako mogu da koriste. Mališani će moći nesmetano da se igraju na snegu, bez bojazni da će se pokvasiti ili prehladiti.

Zato neretko roditelji nastoje da čak i za šetnju u gradu koriste tu vrstu odeće, namenjenu zimskom periodu. Poznato je da su skafanderi za decu udobni i nepromočivi uglavnom, tako da će dete nesmetano moći da uživa čak i dok se valja po snegu, pa i ako upadne u neku baru, prilično je izvesno da se neće pokvasiti.

Ne zaboravite svakako da ponesete i rezervne kape i rukavice.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.