Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
брзина интернета

Овде се налази НАЈБРЖИ ИНТЕРНЕТ на свету: На ком месту је СРБИЈА?

Најновије истраживање широкопојасног интернета у 221 држави и територији на планети показало је неке занимљиве резултате.

1599726729_ipad-820272_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Према резултатима истраживања, у Србији је потребно нешто мање од пола сата да се скине филм величине 5ГБ, а просечна брзина широкопојасног интернета у нашој земљи је 24,74 мегабита по секунди (Мбпс). Ово смешта нашу земљу на 65. место.

Пре три године Србија је заузимала 45. место, али то не значи да је данас просечна брзина интернета мања, већ да су друге земље значајније напредовале. Те 2017. године је просек у Србији био 12,25 Мбпс.

Како је у комшилуку?

Када је реч о комшилуку, Хрватска је заузела 25. позицију, Румунија је на 26. месту, Бугарска је 36. на листи, а Црна Гора 63. Најлошији интернет је у Северној Македонији (109), а лоша је и Босна и Херцеговина (88).

Фото: Пиxабаy

По цени кабловског интернета, Србија је заузела 27. позицију, са просечном ценом пакета од 17,02 долара. У Румунији он кошта 8,15 долара, чиме је ова држава заузела 4. позицију.

Прочитајте још: Користите КУЋНИ Wи-Фи? Нисте ни свесни да сте и ваш РУТЕР и ви МЕТА ХАКЕРА

Бугарска је на 23. месту (15,93 долара), док је у Хрватској интернет скупљи скоро дупло него у Србији, па се та земља нашла на 65. месту.

Најбржи интернет у пореским рајевима

Прворангирана по брзини је Кнежевина Лихтенштајн, у којој ћете филм с почетка ове приче преузети за мање од три минута, а просечна брзина је 229,98 Мбпс.

У самом врху је још неколико малених држава попут Џерсија и Гибралтара. Уз брзину интернета и своју малу површину, ове земље су познате и као порески рајеви. У топ десет налазе се и Луксембург и Монако.

Прочитајте још: ТАЈНА КИНЕСКА ЛЕТЕЛИЦА се вратила! Шта је радила у орбити два дана?!

Глобална табела брзине интернета за 2020. годину показује да Западна Европа доминира, јер се осам од десет најбржих земаља на свету са широкопојасном мрежом налази управо на том делу континента.

Фото: Пиxабаy

Мађарска (99,74 Мбпс) и Хонгконг (105,32 Мбпс) су ушле у првих десет држава и територија ван Западне Европе где се нуди најбржи широкопојасни интернет у Европи и у свету.

Очекивано најспорији интернет у Африци, али шта се дешава у Кини?

Најспорији интернет се налази у најсиромашнијим државама у Африци – просек свега 3,80 мегабита по секунди. Онај филм с почетка приче се у овој регији скида више од четири сата, а у Јужном Судану би вам био потребан готово читав дан.

Прочитајте још: Рад за РАЧУНАРОМ ОД КУЋЕ упропастио каријере женама, а ево шта је било са МУШКАРЦИМА

Ни технолошки све напреднија Кина, са својим 5Г градовима, није у много завиднијем положају, показују резултати истраживања. У просеку она има прилично спор интернет и у њој је за преузимање поменутог филмског остварења потребно пет и по сати.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas