Oglas
· · Komentari: 0
MODERNE TEHNOLOGIJE

Rad za RAČUNAROM OD KUĆE upropastio karijere ženama, a evo šta je bilo sa MUŠKARCIMA

Rad od kuće tokom pandemije korona virusa nije dobro uticao na karijere žena, posebno ženama koje imaju decu

1599170045_rad-od-kuce.png
Foto: Pixabay
Oglas

Pandemija korona virusa napravila je i značajne promene na poslovnom planu, posebno onima koji su na poslu vezani za računare. Tako je rad za računarima potpuno promenio poslovne pozicije muškarcima na bolje, dok je sa ženama potpuno drugačije.

Pročitajte još: Da li bolujete od NOMOFOBIJE, a da niste ni svesni da IMATE OVU DIJAGNOZU?

Pročitajte još: Korisnicima svanulo! NETFLIX testira nove opcije koje će OLAKŠATI ŽIVOT

Nedavno sprovedeno istraživanje koje su u Sjedinjenim Američkim Državama sprovele kompanije Qualtrics i theBoardlist pokazalo je da su tokom pandemijskog rada od kuće puno bolje prošli muškarci u odnosu na žene.

Svaki treći muškarac koji je radio od kuće je dobio povišicu, dok je kod žena tek svaka deseta dobila neke privilegije

Podaci govore da je 57 odsto muškaraca veruje kako je rad od kuće pozitivno uticao na njihovu karijeru, a njih čak 77 odsto kaže da su bili produktivniji dok su radili od kuće sa decom.

Pročitajte još: Tehnološka POBEDA: Evropol razbio mrežu za komunikaciju koju su koristile HILJADE KRIMINALACA

Sa ženama situacija potpuno drugačija -  50 odsto njih smatra da su bile produktivnije tokom rada od kuće sa decom, a manje od trećine njih smatra da je rad od kuće pozitivno uticao na njihove karijere.

Pročitajte još: SIGNAL iz SVEMIRA koji je uzbunio CEO SVET trajao je samo POLA SEKUNDE: Šta se dogodilo?

Slično se dogodilo i sa povišicama, više od trećine muškaraca je istaklo da su na neki način profitirali odnosno da su dobili neki oblik napretka. Pored brige za porodicu i decu, izgleda da je ženama bilo malo teže da napreduju, pa je tako tek 9 odsto žena napredovalo u nekom smislu. Što se povišica tiče, njih je dobilo 26 odsto muškaraca tokom rada od kuće, dok taj postotak za žene iznosi 13 odsto.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas