· · Komentari: 0
MODERNE LETELICE

TAJNA KINESKA LETELICA se vratila! Šta je radila u orbiti dva dana?!

Svemirski program jedne od najjačih zemlja na svetu nedavno je u orbitu pustio misterioznu orbitalnu letelicu, napravljenu po uzoru na Boeingov X-37B orbitalni šatl tajne namere

1599514082_svemirska-letelica.jpg
Foto: Pixabay

Kinezi pariraju Amerima i kada je svemirski program u pitanju! Samo dva dana nakon lansiranja u svemir, orbitalni kineski šatl sa tajnovitim namerama ponovo je na kineskom tlu, ali i dalje ostaje misterija njegovih stvarnih namera.

Pročitajte još: Tehnološka POBEDA: Evropol razbio mrežu za komunikaciju koju su koristile HILJADE KRIMINALACA

Američla Svemirska Agencija poznata je po lansiranju "misterioznih letelica" u svemir, bez jasnog navođenja cilja lansiranja i koja je njihova misija. Ovim putem krenuli su i Kinezi, koji su velike resurse uložili u razvoj svemirskog programa.

Pročitajte još: Da li bolujete od NOMOFOBIJE, a da niste ni svesni da IMATE OVU DIJAGNOZU?

 

Naime, i Kinezi su potvrdili da su protekle nedelje, 4. septembra u orbitu lansirali svoj višestruko upotrebljivi šatl, raketu nazvanu Dugi marš 2F iz satelitske baze u Mongoliji. Letelica je u orbiti provela svega dva dana, pa se već 6.septembra vratila na tlo.

Pročitajte još: Korisnicima svanulo! NETFLIX testira nove opcije koje će OLAKŠATI ŽIVOT

Kineska informativna agencija Xinhua potvrdila je da je reč o testiranju tehnologija za višekratnu upotrebu svemirskih letelica i da je svrha projekta osigurati tehnološku podršku za mirnodopsko korišćenje svemirskih resursa. Osim toga o ovoj misiji gotovo nikakvi detalji nisu objavljeni, a svima uključenima u projekat jasno je dato do znanja da o njemu ne smeju ništa komentarisati u javnosti niti na društvenim mrežama.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.