Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МОДЕРНЕ ЛЕТЕЛИЦЕ

ТАЈНА КИНЕСКА ЛЕТЕЛИЦА се вратила! Шта је радила у орбити два дана?!

Свемирски програм једне од најјачих земља на свету недавно је у орбиту пустио мистериозну орбиталну летелицу, направљену по узору на Boeingov X-37B орбитални шатл тајне намере

1599514082_svemirska-letelica.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Кинези парирају Америма и када је свемирски програм у питању! Само два дана након лансирања у свемир, орбитални кинески шатл са тајновитим намерама поново је на кинеском тлу, али и даље остаје мистерија његових стварних намера.

Прочитајте још: Технолошка ПОБЕДА: Европол разбио мрежу за комуникацију коју су користиле ХИЉАДЕ КРИМИНАЛАЦА

Америчла Свемирска Агенција позната је по лансирању "мистериозних летелица" у свемир, без јасног навођења циља лансирања и која је њихова мисија. Овим путем кренули су и Кинези, који су велике ресурсе уложили у развој свемирског програма.

Прочитајте још: Да ли болујете од НОМОФОБИЈЕ, а да нисте ни свесни да ИМАТЕ ОВУ ДИЈАГНОЗУ?

 

Наиме, и Кинези су потврдили да су протекле недеље, 4. септембра у орбиту лансирали свој вишеструко употребљиви шатл, ракету названу Дуги марш 2F из сателитске базе u Монголији. Летелица је у орбити провела свега два дана, па се већ 6.септембра вратила на тло.

Прочитајте још: Корисницима свануло! НЕТФЛИX тестира нове опције које ће ОЛАКШАТИ ЖИВОТ

Кинеска информативна агенција Xinhua потврдила је да је реч о тестирању технологија за вишекратну употребу свемирских летелица и да је сврха пројекта осигурати технолошку подршку за мирнодопско коришћење свемирских ресурса. Осим тога о овој мисији готово никакви детаљи нису објављени, а свима укљученима у пројекат јасно је дато до знања да о њему не смеју ништа коментарисати у јавности нити на друштвеним мрежама.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas