Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Филмска љубавна прича Корнелија и Снежане: Жена која му је повратила ВЕРУ у љубав (ФОТО)

Снежана је била његова највећа подршка

1663059445_kornelije.png
Фото: Принтсцреен/ Yоу Тубе - Гранд Магазин Тв Гранд
Oglas

Прослављени композитор Корнелије Ковач преминуо је данас у 81. години живота.

Како сазнајемо, музичар је био позитиван на коронавирус и био је смештен у ковид болници у Батајници.

Корнелије Ковач био је српски композитор, пијаниста, аранжер. Рођен је у Нишу 1942. године, а своју прву композицију "Пусти тротоари" Ковач компонује већ са четрнаест година - 1956. године.

Након што је био у многим босанским оркестрима, придружио се сарајевском најпопуларнијем рок бенду, Индексима. Са њима је био на двомесечној турнеји у Русији. Корнелије Бата Ковач постаје члан Индекса 1966. године.

Септембра 1968. године Корнелије се преселио у Београд где је основао Корни групу, која је 1974. представљала СФР Југославију на Песми Евровизије.

Корнелије Ковач је писао музику за позориште, филмове и телевизију.

Осим за позориште, филмове и телевизију, Корнелије Ковач је написао и неке од највећих хитова домаћих музичких звезда попут Здравка Чолића (Април у Београду, Живиш у облацима, Звао сам је Емили, Једна зима са Кристином, Једина, Мађарица), Генерације 5 (Ти само буди довољно далеко), Лепе Брене (Јанош, Сањам, Ситније Циле, ситније), и многе, многе друге.

Отац је три ћерке - Александре, Кристрине и Ање и сина ког је добио у другом браку после смрти прве супруге Споменке.

Споменка Ковач, мајка Александре, Кристине и Ање, преминула је 2006, а од њиховог оца развела се неколико година раније.

 

Композитор Корнелије Ковач и његова супруга Снежана Ковач упознали су се сасвим случајно на Београдском сајму књига, тачно пре 16 година. Како пише магазин "Глориа", Снежана је била задужена за штанд издавачке куће и без конкретног разлога јако је желела да сретне чувеног композитора. Срећа јој се осмехнула и то се догодило.

Пошто је њега освојио њен осмех, излазак на обичну јутарњу кафу уследио је након месец дана, а за поменути магазин обоје су се присетили како се то тачно догодило.

‒ Било је то другог дана Сајма књига, негде пред крај радног времена. Већ мало уморна помислила сам што би било лепо да се појави Корнелије Ковач. Подигла сам главу и угледала га. Уплашила сам се, први пут у животу, својих жеља. У том тренутку никаквих разлога нисам имала да од свих људи на планети помислим баш на њега. Знала сам ко је он, и то је било све ‒ испричала је Снежана једном приликом у интервјуу за Глорију.

"Последњих година тражим антикварна издања о великанима класичне музике. Раније сам сакупљао романсиране биографије рокера, али сад ме занима романтичарско доба, невероватне приче попут оне како је Ђузепе Верди покушавао да дође до колеге Рихарда Вагнера. Нема шта није пробао, на крају је скупио храброст и покуцао му на врата куће у Венецији. Убеђивао је слугу да га пусти унутра, овај је одмахивао главом, а кад је очајни Верди закукао да само жели да га види на трен, лакеј му је одговорио: “Жао ми је, господине, Вагнер је преминуо овог јутра”. Елем, разгледао сам све штандове, а онда ми је пажњу привукао Снежанин осмех, топао, искрен, другачији. Прилазећи, размишљао сам шта да је питам и затражио сам нешто од Хермана Хесеа, мог омиљеног писца, иако сам видео да је на штанду све стручна литература", испричао је Корнелије.

 

Она је тада одговорила да нема тражену књигу, али је за сваки случај хтела још једном да провери, међутим, није је нашла. Корнелије је тада признао да је књига била само изговор како би пролонгирао разговор са њом, али је и томе дошао крај, јер је хтео после Сајма да иде на кафу.

"Гледајући како одлази, опет не знам због чега, пожелела сам да се врати. Дошао је пола сата касније, тотално збуњен, и позвао ме на кафу. Потпуно затечена, промуцала сам да не могу да оставим штанд. У ствари, требало ми је времена да се саберем. Боже мој, о чему ја да причам са једним Батом Ковачем? Немам додирних тачака са музиком, осим што сам просечан слушалац", рекла је она.

Ковач се на крају трећи пут вратио како би узео Снежанин број телефона и тек након месец дана изашли су на кафу на Ади Циганлији.

"После месец дана. Изашли смо у један леп ресторан на Ади Циганлији. Био је већ новембар, језиво хладан".

 

Госпођа Ковач постала је 22. марта 2014. године.

‒ Тог дана су били „Младенци“, али ми смо случајно дошли до тог датума. Бата је и раније предлагао да пређем код њега, али сам га замолила да сачекамо да мој син упише факултет и да ћерка заврши студије. Било ми је важно да се они осамостале, да постану зрели људи.

Чину венчања присуствовале су Батине кћерке и његов брат Михајло са породицом, моја деца, Батини кумови са првог венчања, као и моја кума са кћерком, наши кумови ‒ открила је Снежана Ковач, коју сви, па и ћерке њеног супруга зову Снешка, што на најбољи начин говори о томе колико су блиски.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas