Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Где је и шта данас ради ТАДИЈА из култног филма "Варљиво лето '68"? Више се не бави глумом и изгледа непрепознатљиво (ФОТО)

Освојио је срца публике неодољивом улогом

1693812349_tadija-naslovna.jpg
Фото: Принтсцреен/ YоуТубе - Центар филм
Oglas

Андрија Мркаић је јавности постао познат након улоге малог Тадије. Његови родитељи су били против тога да он тумачи ову улогу. На аудицију га је одвео деда. Тамо је имао задатак да прочита песму, а режисерима је одмах запао за око. Пошто је био мали, прво му је било тешко да одлази на снимања и да дуго буде одвојен од родитеља, али су га сви заволели, па се за њега снимање претворило у игру. 

- Захвалан сам деди што ме је одвео на аудицију, зато што је та улога дефинисала мој даљи живот. И данас ме сви зову Тадија. Имао сам чак и куче које је такође било Тадија јер су га крстили другови из краја - рекао је Мркаић једном приликом.

Фото: Принтсцреен/ YоуТубе - истегиц

Након овог филма имао је још само једну улогу. Глумио је сина Николе Симића у остварењу "Нема проблема". После тога се више није бавио глумом. Када је одлужио војни рок, Андрија је отишао на Хаваје. На Хавајима је био дуго, али се ужелео Србије. У државу се вратио и због девојке. Мали Тадија је радио и као стјуарт у Катар ервејзу.

- То је био јако леп, али и јако тежак посао. Дивно искуство, шанса да се пропутујете цео свет - рекао је Андрија.

Глумачку каријеру никада није наставио, али је остао упамћен у домаћој кинематографији по многим репликама које се и дан данас препричавају.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas